Κάλπικο το πρωτάθλημα που θα έπαιρνε ο Ντέμης αν δεν υπήρχε ο Βάλνερ;

Γράφει ο Κουτσοballης

–   Το πρωτάθλημα της σεζόν 2007-2008 ακόμα και μέχρι σήμερα οι ακετζήδες το θεωρούν κλεμμένο. Είναι το πρωτάθλημα που οι κιτρινόμαυροι του Ντέμη Νικολαΐδη το κατέκτησαν στο γήπεδα αλλά της το έκλεψαν ο Κόκκαλης με τον Γκαγκάτση στα χαρτιά. Το πρωτάθλημα-Βάλνερ.

Ήταν 3 Φεβρουαρίου 2008 όταν η Καλαμαριά του Κατσαβάκη υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό του Τάκη Λεμονή. Το ματς πήγαινε στο μηδέν-μηδέν, όταν στο 92 ο (γνωστός μας) Μπάρκογλου κάρφωσε τον Νικοπολίδη κι έκανε το 1-0. Όμως στο ματς εκείνο είχε μπει αλλαγή ο Βάλνερ. Δεν είχε δικαίωμα να παίξει. 

Ο Ολυμπιακός έκανε την ένσταση πήρε τους τρεις βαθμούς που με βάση τους Κανονισμούς δικαιούτο. Κάπως έτσι πήρε και το πρωτάθλημα. Με τον Ολυμπιακό να έχει στην τελική κατάταξη 70 βαθμούς και τη δεύτερη ΑΕΚ 68. Εξ ου και το πρωτάθλημα Βάλνερ, γιατί αν δεν είχε κερδίσει αυτούς τους τρεις βαθμούς στα χαρτιά πρωταθλήτρια θα ήταν η ΑΕΚ του Ντέμη Νικολαΐδη.

Όλα αυτά όμως μέχρι τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας. Γιατί τότε αποκαλύφθηκε με λεπτομέρειες το πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας που κάνει λόγο για πλαστή φορολογική ενημερότητα της ΠΑΕ ΑΕΚ το 2007. Είναι μία από τις πολλές ομάδες που περιλαμβάνονται στο πόρισμα (ανάμεσά τους και ο Πανθρακικός), αλλά για την ΑΕΚ αυτό έχει ξεχωριστή αξία. Και για εμάς τους Θρακιώτες επίσης, καθώς πρόεδρος της ομάδας ήταν τότε ο “δικός μας” Ντέμης.

Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Όπως εξήγησε ο Κώστας Καίσαρης, ένας από τους κορυφαίους ίσως αρθρογράφους στην ελληνικό τύπο, αυτό σήμαινε ότι “η ΑΕΚ έπαιζε στο πρωτάθλημα της περιόδου 2007-08 με πλαστή φορολογική ενημερότητα. Με απάτη. Με κομπίνα. Έκανε μεταγραφές χωρίς να έχει τακτοποιήσει τις οφειλές της στην Εφορία. Και τι μεταγραφές: δεκατέσσερις συνολικά ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων ο Ριβάλντο, ο Αρουαμπαρένα, ο Ενσαλίβα, ο Μπλάνκο,, ο Εντίνιο κλπ Όλοι αυτοί έπαιξαν παράνομα μέσω της πλαστής ενημερότητας που είχε καταθέσει στην ΕΠΟ”.

Κατά συνέπεια, συμπληρώνει ο ίδιος αρθρογράφος με εμφανή διάθεση χιούμορ: “Ποιος Βάλνερ, λοιπόν και τρίχες κατσαρές; Η παρανομία, η καραμπινάτη παρανομία της σεζόν 2007-08 είχε γίνει από την ΑΕΚ. Όχι από τον Ολυμπιακό. Ύστερα από πέντε χρόνια, ήρθε η δημοσιογραφική έρευνα για να αποκαταστήσει ηθικά τον έντιμο πρωταθλητή της περιόδου 2007-08, Ολυμπιακό Πειραιώς. (…) Από τούδε και στο εξής λοιπόν ουδείς έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει το πρωτάθλημα του 2008, που κατέκτησε ο Ολυμπιακός. Το αντίθετο μάλιστα. Τη λαδιά την είχε κάνει η ΑΕΚ”.

Αλλά αμέσως μετά προσθέτει: “Πέρα από την πλάκα η υπόθεση είναι σοβαρή. Ο Ντέμης Νικολαΐδης όταν είχε γίνει η πρώτη αναφορά για πλαστή ενημερότητα της ΑΕΚ απειλούσε με μηνύσεις. Τώρα που το λέει επίσημα η Οικονομική Αστυνομία, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση”. Είναι και αυτό κάτι που επισήμανε την περασμένη Δευτέρα ο Κυριάκος Θωμαΐδης στην εκπομπή του. Και είναι μια υπόθεση – μαχαιριά στους αεκτζήδες, που μέχρι σήμερα είχαν τουλάχιστον να λένε ότι ήταν οι ηθικοί νικητές εκείνου του πρωταθλήματος.

Μετά από αυτήν την αποκάλυψη, ίσως ο Ντέμης, η αξία και η εντιμότητα του οποίου δεν αμφισβητείται, θα έπρεπε να βγει μπροστά και να δώσει εξηγήσεις. Αλλά για την ώρα, είναι κάτι που αποφεύγει και αυτός, όπως και όλοι όσοι φέρονται να εμπλέκονται στο πόρισμα αυτό της Οικονομικής Αστυνομίας…

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ 66 ΠΛΑΣΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 27 ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ Α’ ΚΑΙ Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ