LIVE από το Ελσίνκι: Φινλανδία – Ελλάδα 1-1 (τελικό αποτέλεσμα)

Μεταδίδει από το Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι ο Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την αναμέτρηση ανάμεσα στην Εθνική Ομάδα και την Φινλανδία για την δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2016. Ο Παναγιώτης Τζαμπαζλής βρίσκεται στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι, μαζί του εκεί και ο Γιάννης Γιαγκίνης – και μεταδίδουν…

Καλησπέρα από το Ελσίνκι. Η Εθνική Ομάδα της Ελλάδος με τον ξανθιώτη Βασίλη Τοροσίδη στο αρχικό σχήμα και τον κομοτηναίο Πέτρο Μάνταλο στον πάγκο αντιμετωπίζει την Φινλανδία, σε ένα ματς που όσο και αν είμαστε στην αρχή ακόμα, δείχνει εξαιρετικά κρίσιμο για την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού της Γαλλίας.

Ωρα 20:05  Δεν πρέπει να ξεχνάμε  άλλωστε ότι η Εθνική ξεκίνησε με ήττα στο Καραϊσκάκη από την Ρουμανία ενώ η Φινλανδία έχει ήδη τρεις βαθμούς και αν καταφέρει να τους κάνει έξι, θα πάρει σαφέστατο προβάδισμα έναντι της Ελλάδας στην υπόθεση πρόκριση.

Ωρα 20:09  Μεγάλες εκπλήξεις από τον Κλαούντιο Ρανιέρι στην 11άδα της Εθνικής μας ομάδας για το αποψινό παιχνίδι, σύμφωνα με όσα ξέρουμε από το ρεπορτάζ από το μεσημέρι.

Ωρα 20:11  Ο Τοροσίδης ξεπέρασε το πρόβλημά του και παίζει, αλλά μάλλον όχι στο δεξί αλλά στο αριστερό άκρο της άμυνας αφού στην ενδεκάδα μετέχει και ο Λουκάς Βύντρα που μάλλον θα πάει δεξιά. Χθες είχε δοκιμαστεί ο Σταφυλίδης για αριστερά, αλλά τελικά όλα δείχνουν ότι μένει πάγκο.

Ωρα 20:13  Σύμφωνα με τι ίδιες πληροφορίες και αν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή, ο Ιταλός τεχνικός επέλεξε τους Μαυρία και Καρέλη στα άκρα της επίθεσης με τον Κλάους Αθανασιάδη στην κορυφή (αντί του Μήτρογλου). Αφήνει κοινώς στον πάγκο και τον Μήτρογλου και τους Σαμαρά, Σαλπιγγίδη.

Ωρα 20:15  Ο Καρνέζης θα είναι και πάλι κάτι από την εστία. Στο κέντρο της άμυνας παραμένουν οι Μανωλάς και Παπασταθόπουλος.  Στη μεσαία γραμμή βασικοί θα είναι οι Ταχτσίδης, Σάμαρης και Μανιάτης. 

Ωρα 20:18  Αναλυτικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, η ενδεκάδα θα είναι η εξής: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Βύντρα, Ταχτσίδης, Σάμαρης, Μανιάτης, Μαυρίας, Καρέλης, Αθανασιάδης.  Σε μισή ώρα θα ξέρουμε αν επιβεβαιωθεί το μεσημβρινό ρεπορτάζ.

Ωρα 20:21  Ακούμε τους Έλληνες φιλάθλους με τα τύμπανα και τις ιαχές τους έξω από το γήπεδο. Περίπου 300 υπολογίζονται, τόσα εισιτήρια διέθεση η ΕΠΟ. Αναμεσά τους και Θρακι’ώτες όπως σας έχουμε πει από προηγούμενες αναρτήσεις. Πάμε λίγο να τους συναντήσουμε και εποανερχόμαστε με νεώτερο ρεπορτάζ σε λίγο…

Ωρα 20:55  Επιστρέψαμε και έχουμε σύνθεση Ελλάδας, χωρίς εκπλήξεις. Όσα σας είπαμε πριν…

Ωρα 20:58  Εχουν μπει και πάνω από τους μισούς Έλληνες στην κερκίδα, ζήτημα να υπάρχουν άλλοι 4.000 με 5.000 φινλανδοί αυτή τη στιγμή στο γήπεδο αλλά έχει προσέλευση απέξω

Ωρα 21:02  Ξεσηκωμός στους Έλληνες φιλάθλους με την είσοδο των πρώτων ελλήνων παικτών

Ωρα 21:05  Μπαίνει η ελληνική ομάδα για προθέρμανση. Υπό τις επεφημίες των 300 περίπου Ελλήνων

Ωρα 21:10  Θυμίζουμε ότι η Εθνική δεν έχει ποτέ νικήσει στην Φινλανδία. Πρέπει να σπάσει σήμερα το ρόδι.

Ωρα 21:37  Ωρα για την επίσημη είσοδο των δύο ομάδων

Ωρα 21:41  Με τον Τόρο αρχηγό! Αφού λείπει ο Σαλπιγγίδης, αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι που ο Βασίλης Τοροσίδης θα είναι αρχηγός της Εθνικής Ομάδα

Ωρα 21:43 Πάντως ο Τόρο έχει εμπειρία από αρχηγός. Για χρόνια ήταν στο Ολυμπιακό, μέχρι και με την Ρόμα φόρεσε το περιβραχιόνιο στο περσινό φιλικό με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη

Ωρα 21:45  Πάμε για την έναρξη

1’ Εναρξη του αγώνα

2’ Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Φινλανδία. Ο Τοϊβιο σουτάρει λίγο άουτ  μετά την εκτέλεση κόρνερ.

5’ Περισσότερο κατοχή η Φινλανδία στο πρώτο πεντάλεπτο. Όπως είχαμε αναφέρει, ο Τόρο παίζει αριστερά και ο Βύντρα δεξιά. 

9’  Πολύ δυνατή μπαλιά του Τοροσίδη σε κενό χώρο στον Καρέλη που ντεμπουτάρει απόψε με την Εθνική. Ο Καρέλης δεν μπορεί να την προλάβει.

10′ Σέντρα στο πρώτο δοκάρι από τον Τοροσίδη με τον “Κλάους” να βγαίνει σωστά στην πορεία της μπάλας όμως ο αντίπαλος κίπερ μπλόκαρε εύκολα την τελική του προσπάθεια.

13’ Σκληρό μαρκάρισμα του Χετεμάι πάνω στον Βύντρα. Ενταση στο γήπεδο. Κίτρινη στον φινλανδό παίκτη.

15’ Ωραία κίνηση από τον Τοροσίδη αλλά κακή σέντρα που φεύγει άουτ.

 

22’ Στο έδαφος ο Μανωλάς από τον Χετεμάι που τον χτύπησε με τον αγκώνα. Έξαλλος ο Τοροσίδης που βλέπει κίτρινη κάρτα για την εντονότατη διαμαρτυρία.

24′ Γκοοοοοοοοοοοοολ για την Εθνική. Καρέλης ο σκόρερ!!! Γκολάρα για την ακρίβεια με εντυπβωσιακό σουτ πυ πήρε πολλά φάλτσα έξω από την περιοχή. Πρώτο γκολ στην πρώτη εμφάνιση για τον μικρό. Φινλανδία – Ελλάδα 0-1

28′ Σουτ του Ερεμένκο που βρήκε κόντρα και μπλοκάρεται εύκολα.

35’  Πολύ σκληρό το παιχνίδι και πολύν εκνευρισμένος ο Τόρο, που ως αρχηγός τρέχει κάθε τρεις και λίγο στον ισπανο διαιτητή να διαμαρτυρηθεί και φλερτάρει με την κάρτα

40’  Ευκαιρία για την Φινλανδία σε σουτ του Ερεμένκο άουτ

43′ Ευκαιρία για την Ελλάδα σε φάση που βγαίνει από τον Τοροσίδη. Η μπάλα πήγε στον Μαυρία και από εκεί στον Μανιάτη που με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ.

44’  Σουτ από τον Τοροσίδη που κοντράρεται και φεύγει κόρνερ.

45′ Κόρνερ του Σάμαρη και κεφαλιά του Μανωλά που μπλοκάρεται.

45+1′  Tέλος πρώτου μέρους. Αποτέλεσμα πρώτου ημιχρόνου με την γκολάρα του Καρέλη: Φινλανδία – Ελλάδα 0-1

46’ Εναρξη του δευτέρου ημιχρόνου

52′  Ευκαιρία για την Ελλάδα. Ο Τορο έκοψε πολύ καλά την επικίνδυνη κάθετη του Ερεμένκο, πέρασε δύο αντιπάλους του και πάσαρε τον Μαυρία που έχασε όμως την μπάλα έπειτα από ατομική του ενέργεια.

55’  Γκολ για την Φινλανδία. Ο Ούρμε σκόρερ με σουτ στην κίνηση μετά από ωραία συνδυασμό. Φινλανδία – Ελλάδα 1-1

60′ O Τοροσίδης  βγαίνει ωραία από αριστερά αλλά αντί για γύρισμα από πλάγια θέση σουτάρει, κοντράρει η μπάλα αλλά παίρνει το κόρνερ.

62′ Ο Πούκι βγαίνει μπροστά μετά από κόντρα με τον Καρνέζη να βγαίνει και να μπλοκάρει.

65′ Πρώτη αλλαγή για την Εθνική. Έξω ο Μαυρίας. Μέσα ο Μόρας. Αλλαγή και για την Φινλανδία. Εκτός ματς ο Πούκι, μέσα ο Πονγιανπάλο.

71′ Φάουλ από τον Σάμαρη με τον Καρέλη να παίρνει την κεφαλιά όμως υπάρχει υπόδειξη οφσάιντ.

76′ Ο Ταχτσίδης γύρισε εξαιρετικά για να κόψει την αντεπίθεση των Φινλανδών που βγήκε μετά από κακή συνεννόηση των Σάμαρη-Μανιάτη με τον πρώτο να χάνει την μπάλα.

80′ Δεύτερη αλλαγή για την Εθνική, Ο Σαμαράς στην θέση του Καρέλη. 

82′ Πάσα Μανιάτη σε Ταχτσίδη με το πλασέ του δεύτερου να είναι αρκετά καλό περνώντας άουτ.

85′  Ανακόπτεται η επιθετική προσπάθεια της Ελλάδας αφού συλλαμβάνεται σε θ’έση οσφάιντ ο Τόρο, που δείχνει να πονάει στο πόδι. 

87′ Αλλη μια καλή προσπάθεια του Τοροσίδη που μπλοκάρεται όμως.

90′ Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων

90+2′ Σέντρα του Βύντρα που μπλοκάρεται πολύ εύκολα.

90+3′  Τέλος του αγώνα. Η Εθνική δεν κερδίζει, όπως συμβαίνει πάντα όποτε έρχεται στο Ελσίνκι, αλλά δεν χάνει κιόλας. Τελικό αποτέλεσμα: Φινλανδία – Ελλάδα 1-1.

Μείνετε μαζί μας για το ρεπορτάζ από τον αγώνα, πάντα με στυλ… θρακικό…