Photos: Προπονήθηκε κανονικά ο Τόρο! Η πιθανή ενδεκάδα της Εθνικής…

Αποστολή στο Ελσίνκι: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις δέκα το βράδυ η προπόνηση της Εθνικής Ομάδας στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι, με τον Βασίλη Τοροσίδη να συμμετέχει κανονικά και να βγάζει όλο το πρόγραμμα, δείχνοντας ότι έχει ξεπεράσει το πρόβλημα με την οσφυαλγία που αντιμετώπιζε.

 Ο πλάγιος μπακ της Ρόμα ταλαιπωρούταν από οσφυαλγία και θα κρινόταν η συμμετοχή του στον αγώνα που θα διεξαχθεί το Σάββατο (11/10) στο Ελσίνκι στην προπόνηση της Παρασκευής. Ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού και της Skoda Ξάνθη φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε καθώς μπήκε και ακολούθησε το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης.

Αυτό σημαίνει ότι θα βρίσκεται κανονικά στην ενδεκάδα, στον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής με αντιπάλους τους Φινλανδούς. Οι τελευταίοι προέρχονται από νίκη στην πρεμιέρα, ενώ η Ελλάδα είχε χάσει στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τη Ρουμανία (1-0). Γι’ αυτόν τον λόγο ο Ρανιέρι περιμένει πολλά από τον έμπειρο άσο. Μάλιστα ο Τόρο μπήκε στο στάδιο μαζί με τον ομοσπονδιακό τεχνικό.

Νωρίτερα, στην συνέντευξη Τύπου, ο Ρανιέρι είπε στους έλληνες δημοσιογράφους: «Νομίζω πως ο Τοροσίδης είναι διαθέσιμος. Το ελπίζω. Θα το δω αργότερα, αλλά όλα είναι καλά. Δεν είναι δυνατόν να αλλάξω το σύστημα αυτή τη στιγμή. Είναι δύσκολο να αλλάξω τα πάντα. Είναι γενικά δύσκολο όταν έρχεται μία αλλαγή προπονητή. Δεν είχα τη δυνατότητα να δω την ομάδα σε φιλικά. Με αργό τρόπο θα αλλάξουν όλα, αλλά είναι αδύνατον σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα».

Το κλίμα στην προπόνηση ήταν εξαιρετικό με τους παίκτες να χαμογελούν και να δείχνουν πως είναι ενωμένοι για τον κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από τη νίκη. Στην προπόνηση φυσικά έδωσε το παρών και ο έτερος θρακιώτης παίκτης, ο κομοτηναίος πρώην άσος της Ξάνθης και νυν της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος, ενώ εκεί ήταν και ο νέος διευθυντής ποδοσφαίρου της ομάδας, Γιώργος Καραγκούνης.

Επίσης, παρόντες ήταν στην εξέδρα ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής με τα μέλη του ΔΣ, όπως ο κομοτηναίος Μάνος Γαβριηλίδης και ο ξανθιώτης Γιώργος Γκιρτζίκης. Αίσθηση προκάλεσε και η παρουσία περίπου 100 φίλων της Εθνικής που ταξίδεψαν μέχρι το Ελσίνκι.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι προπόνησε τους ποδοσφαιριστές του κι έδειξε κάποια σημάδια αναφορικά με το ποιους προτίθεται να ξεκινήσει. Έκπληξη αποτελεί η παρουσία του Κώστα Σταφυλίδη, με τον νεαρό μπακ της Φούλαμ να αναμένεται να πάρει θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας, λόγω και της απουσίας του Χοσέ Χολέμπας της Ρόμα.

Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Ορέστης Καρνέζης, δεξιά ο Τοροσίδης που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, στο κέντρο της άμυνας οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος και αριστερά ο Σταφυλίδης. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Μανιάτης, Σάμαρης και Ταχτσίδης, ενώ η επιθετική τριπλέτα αναμένεται να αποτελείται από τους Σαλπιγγίδη, Σαμαρά και Μήτρογλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τέλος της προπόνησης ο Ρανιέρι κράτησε τον Σταφυλίδη και του έκανε… ιδιαίτερα μαθήματα για τον τρόπο που θέλει ο Ιταλός να αγωνίζεται ο νεαρός μπακ.

Κατά συνέπεια, η πιθανότερη σύνθεση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι η εξής: Καρνέζης, Σταφυλίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου.