Η πρώτη ανακοίνωση ελληνικής ομάδας στα… τουρκικά δεν έγινε στην Θράκη

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Ίσως θα περίμενε κανείς, αν μια ελληνική ομάδα προχωρούσε σε επίσημη ανακοίνωσή της η οποία εκτός από την ελληνική να γίνεται και στην τουρκική γλώσσα, αυτή να προέρχεται από την Θράκη. Όχι όμως!

 

Το έπραξε η ΑΕΛ Καλλονής, η ομάδα που έπαιξε μόλις την περασμένη εβδομάδα με τον Πανθρακικό και ετοιμάζεται στην έκτη αγωνιστική, όποτε διεξαχθεί αυτή, να αντιμετωπίσει την Ξάνθη. Ωστόσο είχε κάθε λόγο να το πράξει.

Πιο συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την διεξαγωγή φιλικού με την Ακίσασπορ του Φάνη Γκέκα το Σάββατο και θέλησε να προσκαλέσει, πέρα από τους Έλληνες φιλάθλους, και τους τούρκους να έρθουν στο νησί και να δουν τον αγώνα. Έτσι το έπραξε εκδίδοντας μια ανακοίνωση που δεν περιορίστηκε στα ελληνικά αλλά επεκτάθηκε και στα τουρκικά. Αναλυτικά:

«Το διεθνές φιλικό της ομάδας μας με την Ακίσαρσπορ θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο 11 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο της Μυτιλήνης. Η αναμέτρηση αναμένεται να είναι μια ποδοσφαιρική γιορτή ανάλογη εκείνης με την Ουντινέζε με πολλές εκπλήξεις για τους φιλάθλους μας!
Οι Τούρκοι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν την παρουσία τους στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης για το φιλικό παιχνίδι με την επίσκεψή τους στο νησί μας, γνωρίζοντας από κοντά μερικές από τις ομορφιές του τόπου μας! Το aelk.gr γνωστοποιεί τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που ισχύουν από και προς το Αιβαλί για τις 10 & 11/10

Παρασκευή 10.10.2014 Αιβαλί – Μυτιλήνη 18.00
Σάββατο 11.10.2014 Αιβαλί – Μυτιλήνη 09.00
Σάββατο 11.10.2014 Μυτιλήνη – Αιβαλί 21.00

11 Ekim Cumartesi günü saat 17:30’da Midilli Belediye Stadyumu’nda, Akhisar Belediyespor ile uluslararası bir hazırlık maçı gerçekleşecektir.
İki takım arasında oynanacak müsabakada,  taraftarlarımızı birçok süpriz bekleyip, Udinese ile oynanan hazırlık maçına benzer bir şekilde kutlama olacaktır.

Türkiye’den gelecek taraftarlar, Belediye Stadında oynanacak maçı izlemelerinin yanısıra Adamızın güzelliklerini de yakından tanıma fırsatı bulacaklardır.
Maç tarihine uygun Ayvalık-Midilli feribot seferleri aşağıdaki şekilde yer almaktadır;
10.10.2014 Cuma,  Ayvalık-Midilli 18.00
11.10.2014 Cumartesi, Ayvalık-Midilli 09.00
11.10.2014 Cumartesi, Midilli-Ayvalık 21.00».