Εκπαιδευτικοί εναντίον… μαθητών στην Ξάνθη για την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Σύμφωνα με τη Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής Ξάνθης, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε (ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου») την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.

 

Όπως έχει αναφέρει το ThrakiSportS, η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το τρέχον σχολικό έτος θα διεξαχθεί στις 6 Οκτωβρίου 2014 με θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, κάθε σχολείο της χώρας (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) με τους καθηγητές φυσικής αγωγής, τον σύλλογο διδασκόντων και τα μαθητικά συμβούλια έχει προετοιμάσει μια πραγματική “Γιορτή του Σχ. Αθλητισμού” με ανοιχτή πρόσκληση σε τοπικές αρχές, ΜΜΕ, γονείς κλπ., προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα -ανά σχ. Μονάδα – περιλαμβάνει: Αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χορό, αθλοπαιδιές, μουσική κλπ. Οι κινητικές δράσεις εμπλουτίζονται και συνδυάζονται με προβολές διαδραστική συζήτηση – αναστοχασμός, για έννοιες βίας, ρατσισμού, κοινωνικού αποκλεισμού κ.ά.

Ήδη προβλέπονται “λαμπρές” εκδηλώσεις στα σχολεία της Ξάνθης, ενώ οι γυμναστές φρόντισαν ώστε όλοι οι εκπαιδευτικοί να προσέλθουν με αθλητική περιβολή, αλλά και να πάρουν μέρος με μικτές ομάδες “εναντίων” μαθητών.

Οι δράσεις της ημέρας αναδεικνύουν την κοινωνική διάσταση, τη φιλοσοφία και τη δυναμική του Σχολικού Αθλητισμού στο πλαίσιο του σύγχρονου «Κοινωνικού Σχολείου».

Στο σχεδιασμό και την προετοιμασία της ημέρας συμβάλουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι ΠΕ11 της χώρας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς ΦΑ των σχολικών μονάδων και το αντίστοιχο Γραφείο Φυσικής Αγωγής της ΔΔΕ Ν.Ξάνθης.

Материалы по теме:

Ξεκινάει την Τετάρτη 17 Αυγούστου η προετοιμασία της Κ15 της Ξάνθης
Την Τετάρτη 17 Αυγούστου ξεκινάει η προετοιμασία της ομάδας Κ15 της Ξάνθης, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η πρώτη προπόνηση θα ξεκινήσει στις 17:00 ...
Επιστημονική στήριξη του ΤΕΦΑΑ στους αθλητές του Εθνικού
Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας -  Η ειδική συνεργασία του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με το τμήμα στίβου του Εθνικού, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ...
Τέρμα οι χειραψίες και τα χαμόγελα! Πόλεμος Δημαρχόπουλου – Φανουράκη με αφορμή τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ξάνθης!!!
  Σε μια περίοδο όπου η Ξάνθη ζει στον παλμό των Γιορτών Παλιάς Πόλης, ξέσπασε μεγάλη κόντρα ανάμεσα στον δήμαρχο Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλο και τον ...
Ευχές από την ΕΣΠΕΘΡ για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα
H ΕΣΠΕΘΡ ευχήθηκε μέσα από την επίσημη σελίδα της για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλο τον κόσμο. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο Πρόεδρος και το ...
Ανανέωση συνεργασίας της Αναγέννησης Θαλασσιάς με τους προπονητές της ακαδημίας της
Η Αναγέννηση Θαλασσιάς προχώρησε στην ανανέωση συνεργασίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τους προπονητές της Κοτσακελίνη Μιχαήλ, Τουργαΐδη Κωνσταντίνο και Κυριαζίδου Μαρία. Η ανακοίνωση: Ο Α.Σ. ...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here