ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στον αγώνα Κόσμιο – Αστέρας Αιγείρου

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Ο Αστέρας Αιγείρου επικράτησε με 3-1 του ΠAOK Κοσμίου στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Κοσμίου, και πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τον περσινό εκπρόσωπο της Ροδόπης στην Γ’ Εθνική που παραμένει χωρίς βαθμό.

Καλύτερος σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Αστέρας Αιγείρου πέρασε φορτσάτος από το γήπεδο του Κοσμίου υποχρεώνοντας τον ΠΑΟΚ σε δεύτερη συνεχόμενη ήττα με το ίδιο σκορ.Οι γηπεδούχοι ήταν νευρικοί, με πολλά λάθη και αγχωμένοι και αυτό φαινόταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν στις αρχές και των δύο ημιχρόνων, έκαναν το παιχνίδι τους, τους βγήκαν οι αλλαγές και έδειξαν ομάδα που «τρέχει» στο γήπεδο και αγωνίζεται μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Δίκαιο ασφαλώς το αποτέλεσμα με μοναδικό και ασφαλώς σημαντικό «ελαφρυντικό» για το Κόσμιο την απουσία επτά ποδοσφαιριστών (τέσσερις μεταγραφές με χιλιομετρική απόσταση και τρεις φοιτητές Κύπριοι που ακόμη δεν ήρθαν τα χαρτιά τους). Ίσως αν έρθουν αυτοί οι ποδοσφαιριστές στο Κόσμιο να «δούμε» μια διαφορετική ομάδα.

Από αγωνιστικής πλευράς ο Αστέρας αιφνιδίασε στο 2’ με τον Κουρτίδη να βγάζει από την άμυνα μπαλιά στον Δελή και αυτός να σεντράρει για τον Αραμπατζή που με κεφαλιά σαν σε προπόνηση άνοιξε το σκορ 0-1. Ακολούθησε ένα παιχνίδι κέντρου με τους γηπεδούχους να έχουν το πρώτο σουτ από τον Ταβασίδη στο 18’ και να αποκρούει σε κόρνερ ο Τζικάκης. Οι παίκτες του Κοσμίου πίεσαν και κατάφεραν με απανατωτές «στημένες» μπάλες να φτάσουν στην ισοφάριση όταν και στο 25’ ο Γιαπρακτσής με ένα απευθείας εκτέλεση κόρνερ (!) και λάθος εκτίμηση του Τζικάκη έκανε το 1-1.

Στο 35’ νέο σουτ του Μουρελάτου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τζικάκης σε κόρνερ ο Τζικάκης. Στο κόρνερ που εκτέλεσε ο Ψάλτης ο Κυπιρτόγλου έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι και απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς της Αιγείρου. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν και για το δεύτερο γκολ έτσι στο 40’ ο Αθανασίου έκανε τη σέντρα και ο Γκόγκος έπιασε κεφαλιά αουτ. Στο 41’ νέο σουτ του Ταβασίδη πέρασε και αυτό αουτ, όπως και λίγο αργότερα το σουτ του νεαρού Ψάλτη.

Ακολούθησαν μικροεπεισόδια για μερικά λεπτά.. όταν ο Καρβουνιάρης έκανε φάουλ στον Αθανασίου και λίγο αργότερα ο Αθανασίου στον Δελή. Εκεί είχαμε κάποιες «κοκορομαχίες», ο διαιτητής απομάκρυνε τους παίκτες, «κιτρίνισε» μερικούς, ηρέμησαν τα πράγματα και οδηγήθηκαν όλοι μαζί στα αποδυτήρια.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους ο Δημήτρης Τσαλίδης έκανε την αλλαγή ματ και πέρασε στη θέση του Τροκάνα τον Δούκα που ήταν σχεδόν μέσα σε όλες τις φάσεις του Αστέρα στο β’ μέρος μέχρι που κουράστηκε προς το τέλος του παιχνιδιού Ο Γιάννης Καρβουνιάρης δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του «κουβέντα» πριν περάσει ως αλλαγή… και στο 49’ προειδοποίησε αλλά η ατομική του προσπάθεια και το σουτ πέρασε αουτ. Στο 55’ όμως με μια εξαιρετική ενέργεια και σουτ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ και έκανε το 1-2.

Οι παίκτες του Κοσμίου «έμοιαζαν» παραδομένοι! Στο 60’ μακρινό σουτ του Δούκα απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ ο Ξύτσας. Στο 62’ ο Δούκας κέρδισε φαουλ έξω από την περιοχή, ανέλαβε να το εκτελέσει ο Καρβουνιάρης στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και αουτ. Στο 63’ νέο σουτ του Δούκα η μπάλα πέρασε μόλις αουτ. Στο 65’ ο Αστέρας κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή του Κοσμίου, το εκτέλεσε ο Δούκας, η μπάλα βρήκε σε αμυντικούς και πέρασε στον Καρβουνιάρη που απέναντι στον Ξύτσα δε δυσκολεύτηκε να πλασάρει και να ανεβάσει το σκορ στο 1-3.

Οι παίκτες του Αστέρα συνέχισαν να επιτίθενται και στο 73’ ζήτησαν πέναλτι όταν σε μια διεκδίκηση μέσα στην περιοχή ο Ζούκας βρέθηκε στο έδαφος αλλά ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στον αγώνα αφήνοντας τον «πάγκο» του Αστέρα να διαμαρτύρεται μέσα σε κόσμια πλαίσια. Το Κόσμιο προσπάθησε να δηλώσει παρών στο 74’ αλλά το σουτ του Ταβασίδη μπλόκαρε ο Τζικάκης. Στο 78’ ήταν η σειρά του Μουζακίδη να δοκιμάσει το σουτ του αλλά μπλόκαρε ο Ξύτσας. Τελευταία φάση του αγώνα, στο 90’ για τον Αστέρα ο Τουρασανίδης «έβγαλε» τον Δραγανίδη «τετα-τετ» με τον Ξύτσα που τον πλάσαρε εύστοχα αλλά ο επόπτης είχε διαφορετική άποψη και καταλόγισε οφ-σαϊτ την όλη φάση και το γκολ δεν μέτρησε….

Διαιτητής ο Στέφανος Κουμπαράκης, μια ημέρα πριν σφυρίξει και στο ματς της Γ’ Εθνικής ανάμεσα σε Εθνικό Αλεξανδρούπολης και Άρη Ακροποτάμου, με βοηθούς Μωραϊτη και Πολυχρονίδη. Παρατηρητής αγώνα ο Στ. Σβυντρίδης.

ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥΣ (Νάτσιος) : Ξύτσας, Αρβανιτίδης (19’ Ψάλτης), Βοργιατζίδης, Μόσχος, Ζαμάκης, Αθανασίου (46’ Θεολόγου), Μουρελάτος, Κυπιρτόγλυο, Γκόγκος (56’ Κυνηγόπουλος), Ταβασίδης, Γιαπρακτσής.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΙΓΕΙΡΟΥ (Τσαλίδης) : Τζικάκης, Τσαγκαλίδης, Κουρτίδης, Βοϊνιάδης, Πατσαλής, Μουζακίδης, Αραμπατζής, Ζούκας, Δελής (46’ Τουρασανίδης), Τροκάνας (46’ Δούκας), Καρβουνιάρης (68’ Δραγανίδης Θ.)