Τουρκία, Γερμανία, 3000 χιλιόμετρα με ποδήλατο… με στάση στην Κομοτηνή

Θα διανύσουν σχεδόν 3.000 χιλιόμετρα μέσα σε 25 ημέρες. Φιλοξενήθηκαν φευγαλέα στην Κομοτηνή, όπου συναντήθηκαν με συναδέλφους τους και αναχώρησαν για Καβάλα.

 

Ένα κοπιαστικό ταξίδι δύο δυναμικών Τούρκων πυροσβεστών παρουσιάζει σήμερα ο «Χρόνος», αφού τους εντόπισε με τα ποδήλατά τους, με πλατιά χαμόγελα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής, όπου έκαναν στάση, αφού αυτό είναι προϋπόθεση για κάθε πόλη που επισκέπτονται. Οι Mουσταφά Καγιατζίκ και ο Ιμπραήμ Τσομπάν βρέθηκαν στην πόλη μας στο πλαίσιο του ταξιδιού τους από την πόλη Τσανάκαλε της Τουρκίας, που βρίσκεται στο βόρειο άκρο των Μικρασιατικών παραλίων, προς την πόλη Osnabruck και τη βορειοδυτική Γερμανία.

 Οι ποδηλάτες, παρά την κούρασή τους, θα μας πληροφορήσουν με ενθουσιασμό και χαμόγελο ότι βρίσκονται «στην Κομοτηνή για μια μικρή στάση», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, με την ευγενική και φιλόξενη διάθεση του προσωπικού και του διοικητή Δημήτρη Παπάζογλου. Για 25 μέρες θα σταματούν για σύντομα διαστήματα κυρίως στα Πυροσβεστικά Σώματα των περιοχών που θα διασχίζουν, όπου και θα φιλοξενούνται, συνεχίζοντας με στάσεις σε Καβάλα, Θεσσαλονίκη κλπ. Στα ποδήλατα έχουν τις αποσκευές τους με ό,τι είναι απολύτως απαραίτητο και κάποια διακριτικά από τις ιδιότητές τους ως πυροσβέστες.

Είναι μια απαιτητική διαδρομή χιλιομέτρων με διαφορετικές καιρικές συνθήκες και οι πυροσβέστες φαίνεται έχουν πλήρη επίγνωση του δύσκολου στόχου τους, διότι πριν την έναρξη εκπλήρωσαν τριήμερη εκπαίδευση σχετικά με το πώς πρέπει να οδηγούν, προκειμένου να φτάσουν εντός του χρονικού ορίου και με ασφάλεια στον προορισμό τους. Τους δόθηκαν, επίσης, πληροφορίες, για το πώς θα δράσουν σε περιπτώσεις ανάγκης. «Με ομαδική δουλειά» θα επιτύχουμε στον στόχο μας, θα επιβεβαιώσουν οι δύο άντρες, που φαίνεται να έχουν αδελφική εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο. Ο στόχος δεν είναι άλλος από το να φτάσουν στη γερμανική πόλη στις 13 Οκτωβρίου.

Η επιστροφή θα γίνει πολύ πιο ξεκούραστα, με αεροπλάνο, ενώ επόμενη στάση στο μακρινό τους ταξίδι είναι η όμορφη Καβάλα, όπου και θα επισκεφτούν το τοπικό Πυροσβεστικό Σώμα. Στα πλαίσια αδελφοποίησης των πυροσβεστικών τμημάτων Τσανάκαλε Τουρκίας και Όσναμπουρκ Γερμανίας

Η ολοκλήρωση της διαδρομής δε θεωρείται μόνο προσωπικός στόχος των πυροσβεστών-ποδηλατών, καθώς θα αποτελέσει και το επιστέγασμα της αδελφοποίησης του Πυροσβεστικού Σώματος της τουρκικής πόλης Canakkale με του αντίστοιχου στην γερμανική πόλη Osnabruck. Είχε προηγηθεί ανάλογη ποδηλατική διαδρομή προς την Τουρκία Γερμανών πυροσβεστών, που πραγματοποίησαν το ταξίδι σε ίδιο χρονικό διάστημα. Εμείς θα ευχηθούμε στους φιλόδοξους πυροσβέστες να έχουν ένα ασφαλές ταξίδι και να ολοκληρώσουν την αδελφοποίηση τους με τον πιο πανηγυρικό τρόπο.

Πηγή: www.xronos.gr