Όλα έτοιμα για το Mountain Run στην Ξάνθη

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας ορεινού τρεξίματος, Mountain Run στην περιοχή της Ξάνθης.

H αφίσα της διοργάνωσης κυκλοφόρησε και ήδη οι διοργανωτές έχουν καθαρίσει τα μονοπάτια από τα σκουπίδια, έχουν ολοκληρώσει τη σηματοδότηση, για τους δρομείς και ετοιμάζονται για το μεγάλο αγώνα. Οι συμμετοχές έχουν ήδη φτάσει τις 110, αριθμός εντυπωσιακός για την πρώτη διοργάνωση του αγώνα.

Τόσο οι διοργανωτές όσο και οι συμμετέχοντες περιμένουν το Xanthi Mountain Run, που θα δώσει τόσο δυνατές συγκινήσεις στους δρομείς αλλά θα αναδείξει και τη διαδρομή που έχουν επιλέξει οι υπεύθυνοι της SeaMountainSk. Ο αγώνας θα έχει open χαρακτήρα και θα αποτελείται από δυο σκέλη 20Km και 10km με υψομετρικό της διαδρομής να ξεπερνά τα 1350m.

Το σκεπτικό μικρότερου σκέλους στον αγώνα είναι πολύ απλό, ώστε πολλοί νέοι φίλοι του τρεξίματος αλλά και άνθρωποι με ένα πιο ενεργητικό προφίλ δραστηριοτήτων να δώσουν ένα «βάφτισμα» στον μαγικό κόσμο του ορεινού τρεξίματος.

Σε όλους τους αθλητές που θα συμμετάσχουν θα δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσουν το πολλάκις συζητημένο και πρωτοποριακό πάρκο/δίκτυο μονοπατιών κυρίως στον κόσμο της ορεινής ποδηλασίας αλλά πλέον και του ορεινού τρεξίματος, γύρω από την πόλη της Ξάνθης, τα  οποία υπάρχουν και συντηρούνται εδώ και σχεδόν 15 χρόνια από ντόπιους ιδιώτες και τοπικές ομάδες.

Τη διοργάνωση ανέλαβε η SeaMountainSky, η οποία αν και νεοϊδρυθείσα εταιρεία, τα μέλη της είναι άνθρωποι που η ενασχόληση τους με τον χώρο των δραστηριοτήτων στο βουνό τη θάλασσα άλλα και του αέρα ξεπερνούν τα 25 συνεχή χρονιά. 

Ο δεύτερος αγώνας που ετοιμάζει η εταιρεία θα είναι πάλι στην περιοχή της Ξάνθης αρχές της άνοιξης του 2015 , αλλά αυτή την φορά θα είναι στην Κορυφή (Αυγό-Σταύρος Τσακίρης-665 μέτρα) και θα έχει συνολικό ανάπτυγμα 13Km. το σκεπτικό θα είναι ο αγώνας να έχει την μορφή “πρόκλησης” μιας και θα είναι σύντομος χρονικά και χιλιομετρικά αλλά έντονος λόγο του απότομου υψομετρικού που θα καλύπτει.

Μέσα στους επόμενους μήνες η εταιρεία/διοργανωτής θα ανακοινώσει περισσότερες πληροφορίες για αυτό το “project” με την ονομασία “Avgo Challenge” (Stavros Tsakiris 665m).