Κλινικά νεκρός οπαδός του Εθνικού Πειραιώς στην πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η σεζόν στη Γ’ Εθνική. Στον αγώνα του Ηρόδοτου με τον Εθνικό Πειραιώς, που αποτελούσε το ντέρμπι του τέταρτου ομίλου, σημειώθηκαν θλιβερά επεισόδια και ένας οπαδός των Πειραιωτών μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο και δυστυχώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι κλινικά νεκρός.

 

Σε 20 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία της Νέας Αλικαρνασσού για τα επεισόδια, που σημειώθηκαν όταν οι οπαδοί των δύο ομάδων συνεπλάκησαν κατά την διάρκεια του δεύτερου μέρους στην πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής. Μάλιστα, μεταξύ των συλληφθέντων οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι και ένας 27χρονος, ο οποίος φέρεται πως έχει προκαλέσει τον σοβαρότερο από τους τραυματισμούς του θύματος.

Όσον αφορά στην κατάσταση του τραυματία που έχει διακομισθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, τα νέα είναι δυσάρεστα, μια και ο 46χρονος δίνει… μάχη για να κρατηθεί στην ζωή, με τους γιατρούς να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες (καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OnSportS φέρεται δυστυχώς να είναι κλινικά νεκρός).

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση για τα επεισόδια εκφράζοντας την θλίψη και τον αποτροπιασμό του διοικητικού της συμβουλίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Αλίμονο! Η τυφλή βία έκανε δυστυχώς μετά από πολύ καιρό την εμφάνιση της σε ποδοσφαιρικό γήπεδο με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός ανθρώπου 46 ετών, που χαροπαλεύει στο νοσοκομείου του Ηρακλείου. Ο άτυχος οπαδός του Εθνικού που πήγε στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού για να παρακολουθήσει τον αγώνα της ομάδας του με τον Ηρόδοτο, βρίσκεται στην ΜΕΘ μετά από βάναυση επίθεση και χτυπήματα που δέχθηκε από αλήτες οι οποίοι του επιτέθηκαν λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα.

Η ΕΠΟ εκφράζει τη θλίψη και τον αποτροπιασμό της για τον τραυματισμό ενός νέου ανθρώπου σ’ ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο με αυτόν τον τρόπο και φυσικά ο πρόεδρος Γιώργος Σαρρής και το διοικητικό συμβούλιο συμπαρίστανται στους οικείους του και στην οικογένεια του Εθνικού.

Πρέπει όλοι να είναι απολύτως βέβαιοι ότι ο πέλεκυς της αθλητικής δικαιοσύνης θα πέσει βαρύς και αμείλικτος. Ο τραυματισμός του άτυχου ανθρώπου που απλά πήγε στο γήπεδο για να ζήσει τη χαρά του ποδοσφαίρου και δεν ξέρουμε αν θα επιστρέψει ποτέ σπίτι του, είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει χωρίς σκληρή και βαρύτατη τιμωρία. Το ποδόσφαιρο είναι ζωή κι όχι θάνατος. Και η ΕΠΟ θα το προστατεύσει με κάθε τρόπο».