ΕΠΣ Ξάνθης: Οσα έγιναν στην αναμέτρηση του κυπέλλου Ηρακλής Ζυγού – Κιμμέρια (+photos)

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Την πρόκριση του στους «8» κλείδωσε η ομάδα του Ηρακλή, που υποδέχτηκε στον Ζυγό τον Εθνικό Κιμμερίων και επικράτησε με 2-0, χάρις τα τέρματα των Κριεζή και Χασιώτη.

Η ομάδα του Ηρακλή εκμεταλλευόμενη την διαφορά κατηγορίας με την αξιόμαχη ομάδα του Εθνικού Κιμμερίων, και με πολύ καλή εμφάνιση κυρίως στο πρώτο μέρος κατάφερε να πετύχει την νίκη που του εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και απέιλησαν στο 11’ με την εκτέλεση φάουλ του Χασιώτη να καταλήγει μόλις άουτ, σε αντίθεση με το φάουλ του Χαασιώτη ο Γιώργος Κριεζής κατάφερε με εκτέλεση φάουλ στο 28’ να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν χάνοντας πολύ καλές ευκαιρίες με τις προσπάθειες των Τζέμ και Χασιώτη. Στην επανάληψη όπως και στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Γιάννη Δημητριάδη μπήκαν δυνατά, και με την συμπλήρωση 63’ λεπτών διπλασίασαν τα τέρματα τους με ωραίο σουτ του Χασιώτη. Μετά το 2-0 ο ρυθμός έπεσε με τον Εθνικό του Γιάννη Τσαγγάλα να προσπαθεί να μειώσει το σκορ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι χωρίς αποτέλεσμα όμως.

Πολύ καλή εικόνα για τον Ηρακλή μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’ και ικανοποίηση για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου, ενώ από την άλλη ικανοποίηση για την παρουσία στον Εθνικό που άλλωστε έχει ως στόχο την άμεση επάνοδο στην Α’ και όχι το Κύπελλο. Πολύ καλή η διαιτησία του Κώστα Κωνσταντινίδη μαζί με τους βοηθούς του Πατηνιώτη και Σπάρταλη.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΕΟΥ ΖΥΓΟΥ (Γιάννης Δημητριάδης): Ευκαρπίδης, Τσαντίδης, Γότσης, Ευθυμιάδης, Ιωσηφίδης, Τσακιράκης, Κριεζής(80’ Κωφίδης), Κοκκαλίδης(77’ Καλτσίδης), Παπαστεφάνου, Τζεμ(65’ Ισκελής), Χασιώτης 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΜΜΕΡΙΩΝ (Γιάννης Τσαγγάλας): Κίρτζαλη, Μολά Ισείν, Μαλκότς Ο. , Αδέμ, Σοφτά Κ. , Τσαμούρ, Μπουδούρ, Οσμάν Κεχαγιά, Κότς(68’ Μπαντάκ Ντ.), Αλή Τασίν(70’ Μπαντάκ Γ.), Μπαργκάν(85’ Τσαρικτσή)