Η συμμετοχή της Δεβετζή στο ΑιγιαLost και η ειρωνεία για τα τοπικά ΜΜΕ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Με απόλυτη επιτυχία, αλλά πρωτοφανή απουσία προβολής από τα μέσα ενημέρωσης της Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο ο μαραθώνιος “ΑιγιαLost” κατά μήκος της ακτογραμμής του Έβρου για την προστασία του Ελληνικού Αιγιαλού.

Στην εκδήλωση που έγινε στα χνάρια του Αγη Εμμανουήλ, του ακτιβιστή σύμβολο στον αγώνα κατά του ξεπουλήματος του Αιγιαλού που έτρεξε κατά μήκος όλης της ακτογραμμής από τον Ισθμό στην Αθήνα, συμμετείχαν δεκάδες απλοί πολίτες.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν δρομείς και ποδηλάτες του Εθνικού που έτρεξαν από τον υγροβιότοπο του Δέλτα του Έβρου μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο της Μεσημβρίας (εκεί όπου ανάβει το πρωί της Πέμπτης η φλόγα των Special Olympics). 

Όλοι οι συμμετέχοντες έστειλαν ηχηρό μήνυμα, διατρανώνοντας το δικαίωμά μας για ελεύθερες, καθαρές θάλασσες που θα ανήκουν στο λαό και όχι σε “ελίτ” ιδιωτικών συμφερόντων. 

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν και η ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή, που ανέβασε στο facebook αυτήν την φωτογραφία με φόντο τον Φάρο και προχώρησε στο ακόλουθο σχόλιο, με σαφέστατες αιχμές:

“Έχουμε όλοι δικαίωμα στις ελεύθερες κ καθαρές παραλίες..συμμετείχα κ εγώ στον μαραθώνιο για την προστασια του Ελληνικού Αιγιαλού!!ευχαριστώ πολύ την ομάδα που με πρότεινε να τρεξω κ να ναι καλά τα ΜΜΕ της πόλης μας που δεν στήριξαν αυτήν τη προσπάθεια…Καλημέρα!!!!όλη μέρα!!!”.

Υπενθυμίζεται ότι το ThrakiSportS ήταν από τα ελάχιστα μέσα που στήριξαν τον πρωτότυπο αυτό Μαραθώνιο, παρουσιάζοντας και έχοντας μάλιστα ως κύριο θέμα όλο το πρωινό του περασμένου Σαββάτου αυτήν την πρωτοβουλία…