Υψηλοί καλεσμένοι από Ελλάδα και Τουρκία στον γάμο της κόρης του Χατζηοσμάν

Φωτογράφηση με το ηλιοβασίλεμα στην Μαρώνεια αλλά και με ταφτάνι βγαλμένο από το σήριαλ Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπή

Με μαντήλα κατά ισλαμικά πρότυπα καλυμμένη με εντυπωσιακό ολόλευκο νυφικό η 24χρονη Ενισέ Χατζηοσμάν, το δεύτερο παιδί του βουλευτή Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον αγαπημένο της Σουάτ Τσολάκ  σ΄ενα γάμο παραμυθένιο αλλά κι αρκετά συντηρητικό.

Στο ξενοδοχείο «Χρήστος και Εύη» στην Κομοτηνή τελέστηκε η επίσημη τελετή, αφού προηγήθηκαν δεκάδες τραπέζια για συγγενείς και φίλους από το πρωί της Τετάρτης στην οικία της οικογένειας στην οδό Επταλόφου στην Κομοτηνή. Εκεί προσφέρθηκε φαγητό στους 5.000 καλεσμένους των δύο οικογενειών, πιλάφι, κρέας, σούπα, χαλβάς και αριάνι.

Η τελετή που έγινε στο ξενοδοχείο ήταν για συγκεκριμένους καλεσμένους, είχε πιο επίσημο χαρακτήρα από το γλέντι στο σπίτι της νύφης και καλύφθηκε φωτογραφικά από τον Ουμίτ Χαλήτ του Studio City. Πιασμένοι χέρι χέρι η εντυπωσιακή νύφη Ενισέ  και ο 30χρονος γαμπρός Σουάτ μπήκαν στον υπαίθριο χώρο της τελετής κάτω από τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων για να  επισφραγίσουν ενώπιον δικών τους ανθρώπων και καλεσμένων, τον έρωτά τους και την απόφασή τους να δεθούν με τα δεσμά του γάμου. Χόρεψαν ένα βαλς και κάθισαν στο γαμήλιο τραπέζι που ήταν διακοσμημένο με λευκά κεριά  και ροζ λουλουδια.

Στην τελετή κατέφθασαν καλεσμένοι από την Ελλάδα και την Τουρκία, συγκεκριμένα εκεί βρέθηκε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Δερμεντζόπουλος, ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Καλαντζής, πρώην υπουργοί ο νυν βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο πρ. βουλευτής Γιώργπς Πεταλωτής ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αιχάν Καραγιουσούφ, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο νέος δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών Γιάννης Σταυρίδης,ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ο νομάρχης Αδριανούπολης Αλή Σαχίν, ο δήμαρχος Υψάλων Μεχμέτ Κερμάν, απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης, ο απερχόμενος δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, ο απερχόμενος εκτελεστικός γραμματέας Περιφέρειας ΑΜ-Θ Κώστας Κατσιμίγας, η σύζυγος του απερχόμενου περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, Σταυρούλα, ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεόδωρος Μούχτσης και όλοι οι χοτζάδες και ιμαμηδες της περιοχής.

Μάλιστα η τραγουδίστρια από την Αδριανούπολη έκανε παρατήρηση στο κοινό που ήταν συγκρατημένο και δεν μετείχε στο πρόγραμμα αλλά όλο μιλούσε.

Στην τελετή ενεργό ρόλο είχαν οι  ψευτομουφτήδες Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, που ήταν επίσης καλεσμένοι στο γάμο φορώντας τα σαρίκια τους, αλλά απέφυγαν να συναντηθούν και να φωτογραφηθούν από κοινού με πολιτικά πρόσωπα ενώ όταν ήταν να μπει ο υπουργός Παιδείας που έθεσε βέτο, αποχώρισαν από την γαμήλια δεξίωση και έτσι ο Έλληνας υπουργός Παιδείας και θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος  έφθασε δίχως αντιμετωπίσει ζητήματα παρέμεινε κι ευχήθηκε το ζευγάρι.

Το μενού ήταν κοτόπουλο και μοσχαρίσιο κεμπάπ με ρύζι. Η φωτογράφηση πάντως με νυφικό αλλά και με ταφτάνι βγαλμένο από το σήριαλ του Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπή, εισάγοντας νέα μόδα, έγινε τόσο στην Κομοτηνή όσο και στην γραφική Μαρώνεια με το ηλιοβασίλεμα στην θάλασσα έτσι ώστε να αποτυπωθούν τα νιάτα και η ομορφιά των νεόνυμφων που αυτή η εβδομάδα ήταν η απόλυτα δική τους. 

Ήταν ένας γάμος που τα είχε όλα, ακόμα και μουσικό συγκρότημα καλεσμένο από την Τουρκία, υψηλή πολιτική εκπροσώπηση από δύο χώρες και φυσικά τον έρωτα δύο νέων ανθρώπων να ξεπερνάει τα πάντα! Να ζήσουν ευτυχισμένοι και με απογόνους!

Πηγή: http://www.xronos.gr