Εξαγωγές της Αkritas σε Αλγερία και Λίβανο

Δυναμική αυξητική τάση παρουσιάζουν οι εξαγωγές της βιομηχανίας ξύλου ΑΚRITAS, η οποία την περίοδο αυτή αρχίζει σταδιακά να εκτελεί δύο μεγάλες παραγγελίες για επενδεδυμένη μελαμίνη, της τάξης των 25.000 κ.μ., για πελάτες της στην Αλγερία και το Λίβανο.

Η Εταιρεία, η οποία από ετών δραστηριοποιείται εξαγωγικά σε χώρες της βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, εκτιμά ότι στις αγορές των συγκεκριμένων δύο χωρών υπάρχουν σημαντικά περιθώρια αύξησης των πωλήσεων καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλης έκτασης οικιστικά προγράμματα.

Στην Αλγερία υλοποιείται πρόγραμμα που υπερβαίνεται τα 38 δις. ευρώ και αφορά στην κατασκευή περισσοτέρων των 1,2 εκατ. νέων κατοικιών. Στην περίπτωση του Λιβάνου, διεθνείς οργανώσεις με επικεφαλής την Ύπατη Αρμοστεία του Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες ( UNHCR) χρηματοδοτούν οικιστικά projects για τη φιλοξενία των Σύρων προσφύγων που έχουν καταφύγει στη χώρα και οι οποίοι σε αριθμό ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο άτομα.

Στο χαρτοφυλάκιο των πελατών της ΑΚRITAS στη βόρειο Αφρική, περιλαμβάνεται και μεγάλος εισαγωγέας της Τυνησίας, αγορά προς την οποία η ελληνική εταιρεία εξάγει μοριοσανίδα.

Η διοίκηση της μόνης εν λειτουργία ελληνικής βιομηχανίας ξύλου, επισημαίνει με την ευκαιρία ότι στόχος της, παράλληλα με την αύξηση των εξαγωγών, είναι η σύναψη νέων συνεργασιών για τον εμπλουτισμό της γκάμας των προϊόντων της και, η αξιοποίηση της μικρής κίνησης που αρχίζει να καταγράφεται στην εσωτερική αγορά σε ειδικές κατηγορίες τεχνικών έργων.

 

Πηγή:  http://evros24.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here