Αήττητη η Ξάνθη με αντίπαλο την Κέρκυρα! Αναλυτικά όλα τα παιχνίδια

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Θετική είναι η παράδοση της Ξάνθης με αντίπαλο την Κέρκυρα, όποτε οι δύο ομάδες συναντιόνται στα Πηγάδια, με τους Θρακιώτες να μην έχουν γνωρίσει ποτέ την ήττα.

Η ομάδα της Ξάνθης έχει υποδεχτεί συνολικά την Κέρκυρα 5 φορές σε επίσημα παιχνίδια, σε αυτές της αναμετρήσεις οι Ξανθιώτες μετρούν 2 νίκες και 3 ισοπαλίες, δείγμα του πόσου πολύ ζορίζονται απέναντι στους νησιώτες που μπορεί να παρουσιάζονται αξιόμαχοι στα Πηγάδια δεν μπορούν όμως να φτάσουν στην νίκη.

Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην Ξάνθη πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου του 2005 με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1. Ίδιο το σκορ και την επόμενη χρονιά σε έναν επεισοδιακό αγώνα με τρείς κόκκινες(Μαχράτζε – Μπαρτζιότης, Πελαγιάς), με την Ξάνθη να ανοίγει το σκορ με πέναλτι του Μπάρκογλου όμως πρίν την λήξη του πρώτου μέρους ισοφάρισε ο Γκουστάβο. Οι δύο ομάδες θα ξαναβρεθούν στης 5 Μαρτίου του 2011, με την Ξάνθη να κερδίζει με 2-1 με τα τέρματα των Αντεφέμι και Βάλλα ενώ για την Κέρκυρα είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Επστάιν με πέναλτι, σε μια αναμέτρηση οπού οι «Φαίακες» ολοκλήρωσαν το ματς ξανά με 9 παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν οι Βενέτης και Ιωάννου. Την επόμενη χρονιά η ομάδα της Ξάνθης θα κερδίσει εκ νέου την Κέρκυρα αυτή την φορά με1-0 χάρις σε τέρμα του Μαρκόφσκι, σε μια αναμέτρηση που είχαμε ξανά αποβολή αυτή την φορά για την Ξάνθη με τον Ντάνι. Στης 20 Ιανουαρίου είναι η τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων στα Πηγάδια με το σκορ να λήγει ισόπαλο με 0-0. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν και σε φιλικό παιχνίδι στις 10 Αυγούστου του 2011 στ Πηγάδια  με το παιχνίδι να λήγει ισόπαλο με 1-1.