Τριήμερο στο “νησί των Φαιάκων” ο Πανθρακικός

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Από το πρωί της Πέμπτης σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινήσει για τη Κέρκυρα ο Πανθρακικός, ώστε να προσαρμοστεί καλύτερα για το πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος της Super League με την τοπική ομάδα. Αντίπαλος ο Ντιόγκο με τους μέχρι πέρυσι συμπαίκτες του.

Ο Πανθρακικός στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας του αγώνα με την Κέρκυρα, το απόγευμα του Σαββάτου,  θα κάνει μια διανυκτεύρευση παραπάνω στο “νησί των Φαιάκων”. Η αποστολή του Πανθρακικού θα αναχωρήσει το πρωί της Πέμπτης για την Ηγουμενίτσα όπου θα πραγματοποιήσει την τελευταία προπόνηση και την Παρασκευή με το καράβι θα αναχωρήσει για την Κέρκυρα.

Το ευχάριστο για τον προπονητή του Πανθρακικού, και πρώην των Κερκυραίων Άκη Μάντζιο, είναι πως μέχρι στιγμής το σύνολο των ποδοσφαιριστών του βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και συμμετέχει στο πρόγραμμα προπονήσεων. Μοναδική εξαίρεση ο Νίκος Καθάριος που έχει υποστεί διάστρεμμα στο φιλικό με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και δεν συμμετέχει στις προπονήσεις αλλά πραγματοποιεί ατομικό πρόγραμμα και για αυτο το λόγο δεν αγωνίστηκε και στη Βέροια. Ο νεαρός μέσος πάντως είναι τιμωρημένος από την περσινή περίοδο, οπότε η απουσία του ήταν δεδομένη.

Η ομάδα μετά το φιλικό με την Βέροια, και παρά την ήττα, έδειξε με την εμφάνισή της κυρίως στο πρώτο ημίχρονο πως και φέτος θα είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Στην προτελευταία προπόνηση που έγινε πριν αναχωρήσει η ομάδα η τεχνική ηγεσία έδωσε βαρύτητα στην τακτική και σε τελειώματα φάσεων. Στην τελευταία άσκηση σημειώθηκαν και αρκετά εντυπωσιακά τέρματα.

Από την άλλη οι Φαίακες έχουν στόχο την απόκτηση ενός ακόμη αμυντικού ώστε να συμπληρωθεί το ρόστερ και να δουλέψει απρόσκοπτα ο Μιχάλης Γρηγορίου για τη νέα σεζόν. 

Όλα έδειχναν πως ο «εκλεκτός» είχε βρεθεί στο πρόσωπο του Μπισέ, αλλά οι οικονομικές απαιτήσεις της Μαλίν, που δεν δέχτηκε να λύσει το συμβόλαιό του, αφήνουν στο περιθώριο την περίπτωσή του. Οπότε, όσο κυλούν οι ημέρες και δεν υπάρχει κάτι νεώτερο από το Βέλγιο, οι ιθύνοντες της Κέρκυρας εξετάζουν τις εναλλακτικές λύσεις για το κέντρο της άμυνας προκειμένου να κλείσουν όσο το δυνατό πιο σύντομα την τελευταία εκκρεμότητα.

Σίγουρα χάνει την πρεμιέρα με τους Θρακιώτες ο Γιώργος Παρασκευαΐδης, που είναι τραυματισμένος, ενώ ντεμπούτο με τα κυανέρυθρα της Κέρκυρας αναμένεται να κάνει ο πρωην “πράσινος” Ζορντάο Ντιόγκο.