Προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για Λοντίγκιν και ΑΠΟΕΛ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Προβάδισμα πρόκρισης για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ πήραν ο πρωταθλητής Κύπρου ΑΠΟΕΛ αλλά και η Ζενίτ του Γιούρι Λοντίγκιν.

 

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης δεν δέχτηκε τέρμα στο Βέλγιο από την Σταντάρ Λιέγης, την ομάδα που πέρυσι απέκλεισε την Skoda από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και φέτος τον Παναθηναϊκό από το Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίθετα, πέτυχε γκολ με τον Σετόβ στο 16′ και έφυγε με τεράστιο διπλό από την Λιέγη. Η Ζενίτ ήταν κυρίαρχη (62% κατοχή, 17 τελικές προσπάθειες) και το 1-0 επί της Σταντάρ φαντάζει μικρό, δεδομένου ότι είχε και δύο δοκάρια (45+2′ Χοσέ Ροντόν, 70′ Ντάνι). 

Ο ΑΠΟΕΛ έμεινε όρθιος στο βροχερό Άαλμποργκ, απέσπασε 1-1 από την ομώνυμη ομάδα και απέκτησε τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Η αναμέτρηση της κατάμεστης “Νόρντισκε Αρένα” δεν άρχισε καλά για τον ΑΠΟΕΛ, αφού στο 15ο λεπτό o Βινίσιους έχασε μεγάλη ευκαιρία και στο 16ο ο Νικολάι Τόμσεν άνοιξε το σκορ με ψύχραιμο πλασέ. Η πρωταθλήτρια Δανίας ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρο, αλλά στο δεύτερο η ομάδα του Γιώργου Δώνη ισορρόπησε την κατάσταση και στο 54ο λεπτό ισοφάρισε με ωραίο πλασέ του Βινίσιους, έπειτα από κάθετη μπαλιά του Τιάγκο Γκόμες. Έτσι οι Κύπριοι έχουν προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς της Λευκωσίας.

Αναλυτικά, όλα τα αποτελέσματα των πρώτων ματς των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ:

 

Τρίτη

Ζάλτσμπουργκ – Μάλμε 2-1 (16′ Σίμερ, 54′ Χόναταν Σοριάνο / 91′ Φόρσμπεργκ)

Στεάουα Β. – Λουντογκόρετς 1-0 (88′ Κιπτσίου)

Μπεσίκτας – Άρσεναλ 0-0

Κοπεγχάγη – Λεβερκούζεν 2-3 (9′ Ματίας Γιόργκενσεν, 13′ Αμάρτεϊ / 5′ Κίσλινγκ, 31′ Μπελαραμπί, 42′ Σον Χέουνγκ-Μιν)

Νάπολι – Μπιλμπάο 1-1 (68′ Ιγκουαΐν / 41′ Μουνιαΐν)

 

Τετάρτη

Σταντάρ Λιέγης – Ζενίτ 0-1 (16′ Σατόβ)

Όλμποργκ – ΑΠΟΕΛ 1-1 (16′ Τόμσεν / 54′ Βινίσιους)

Σλόβαν Μπρατισλάβα – ΜΠΑΤΕ 1-1 (80′ Βίτεκ / 44′ αυτ. Γιαμπλόνσκι)

Λιλ – Πόρτο 0-1 (61′ Έκτορ Ερέρα)

Μάριμπορ – Σέλτικ 1-1 (14′ Μπόχαρ / 6′ ΜακΓκρέγκορ)