Τα χρέη της Ξάνθης εμπόδιο στην άνοδο του Κόροιβου στην A1!!!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Ο Κόροιβος ετοιμάζεται για την παρθενική του σεζόν στην Α1 κι όλη η πόλη της Αμαλιάδας φαίνεται να μετρά αντίστροφα για να δει την ομάδα στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας, ωστόσο εμπόδιο σε αυτήν την προοπτική στέκονται κάποια παλιά χρέη της… Ξάνθης.

Ο Χάρης Μαρκόπουλος ήδη έχει αρχίσει να καταστρώνει τα αγωνιστικά του πλάνα, καθώς οι Τζος Μαγκέτι και Σάσα Βασίλιεβιτς έχουν ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα. Για να φτάσουμε όμως μέχρι εδώ, ωστόσο, χρειάστηκε σύμφωνα με το Sport24 η διοίκηση της ομάδας να δώσει μία μάχη με το χρόνο προκειμένου να καταφέρει να συγκεντρώσει ένα ποσό που αγγίζει τις 100 χιλιάδες ευρώ.

Το ιστορικό αυτού του χρέους χρονολογείται από τη σεζόν 2010-11 όταν και ο Κόροιβος απορρόφησε την Ξάνθη ανεβαίνοντας από την Β’ εθνική στην Α2, παίρνοντας ουσιαστικά την θέση της θρακιώτικης ομάδας στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας. Στην συμφωνία που είχε υπάρξει τότε μεταξύ των δύο πλευρών, αναφερόταν πως η ομάδα της Αμαλιάδας θα έπρεπε να πληρώσει τα χρέη που είχε η Ξάνθη προς τους παίκτες που αγωνίστηκαν με τη φανέλα της την προηγούμενη σεζόν.

Η συμφωνία μπορεί να έγινε, όμως ο Κόροιβος δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να ξεπληρώσει τα χρωστούμενα με αποτέλεσμα οι παίκτες της Ξάνθης να προσφύγουν δικαστικά και εν τέλει να δικαιωθούν. Αυτή η εξέλιξη ανάγκασε τους διοικούντες του Κοροίβου από την πρώτη ημέρα που βρέθηκαν στο κατώφλι της Α1 να πρέπει να βρουν ένα ποσό που αγγίζει τα 100 χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να απαλλαγούν από αυτό το χρέος και να μπορέσουν να προχωρήσουν στη σύσταση της νέας ΚΑΕ και να αποκτήσουν ΑΦΜ.

Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες του Sport24, έπειτα από μεγάλη προσπάθεια των διοικούντων ένα πολύ σημαντικό μέρος του ποσού έχει συγκεντρωθεί και πλέον ο δρόμος προς την σύσταση της ΚΑΕ και επομένως για την πρώτη συμμετοχή της ομάδας στην Α1 είναι ανοικτός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here