LIVE από τα Πηγάδια: Skoda Ξάνθη – Απόλλων Λεμεσού

Μεταδίδει από τα Πηγάδια ο Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS , την φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στη Skoda Ξάνθη και τον 3ο του πρωταθλήματος Κύπρου Απόλλωνα Λεμεσού, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων λίγες μέρες πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων τους. Ο Νεκτάριος Αμποβιανίδης βρίσκεται στο Skoda Xanthi Arena και μεταδίδει…

 Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι απο το πολύ ζεστό Skoda Xanthi Arena, οπού σε λίγα λεπτά θα ξεκινήσει η φιλική αναμέτρηση αναμέσα στην Skoda Ξάνθη και τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Ώρα 18:31 Σε μια ημέρα καμίνι, στις εγκαταστάσεις των Πηγαδίων διεξήχθησαν πρωτύτερα 2 φιλικοί αγώνες, πριν το επίσημο φιλικό της Ξάνθης με τον Απόλλωνα, των πρώην “Θρακιωτών” Ρομπερ και Παπουλή. Η Κ-20 έπαιξε με την ομάδα της Αναγέννησης Θαλασσιάς (περσινή δευτεραθλήτρια στην Α ΕΠΣ Ξάνθης) και κέρδισε 2-1, ενώ η Κ-17 στο διπλανό βοηθητικό γήπεδο έχασε 1-2 από την Ελπίδα Γενησέας (Α ΕΠΣ καθώς προβιβάστηκε από την Β ΕΠΣ). Στα 2 γήπεδα υπάρχει κόσμος παρά την ώρα και τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 36 βαθμούς.

Ώρα 18:38 Για την ομάδα της Ξάνθης αυτό θα είναι το τέταρτο φιλικό, μια και προηγήθηκαν αυτά με αντιπαλους τη Βέροια (1-1), ΑΕΚ (0-0), ΠΑΟΚ (ήττα με 1-0) και Πανθρακικό (0-1) με τον Σάκη Τσιώλη να θέλει να δεί σαφώς καλύτερη εικόνα σε χέση με τα προηγούμενα τεστ.

Ώρα 18:48 Η κυπριακή ομάδα σε μια εβδομάδα δίνει τον πρώτο από τους δύο αγώνες της για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Πέρυσι τερμάτισε στην τρίτη θέση του κυπριακού πρωταθλήματος. Μετά από την προετοιμασία και φιλικά στην Ιταλία, θα δώσει απέναντι στην Ξάνθη ένα δυνατό τεστ ενόψει των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων.

Ώρα 18:57 Στο σημερινό φιλικό απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού θα δοκιμαστεί ο Γάλλος επιτελικός μέσος Γκραντέν Έλιοτ, που είναι ελεύθερος και φέτος αγωνίστηκε σε Κρύσταλ Πάλας και την Μπλάκμπουλ και εαν πείσει θα υπογράψει. Είναι πολύ πιθανόν να ξεκινήσει ακόμα και…βασικός.

Ώρα 19:09 Το  φιλικό θα αργήσει να ξεκινήσει λόγω της πολλής ζέστης. Λίγος ο κόσμος στο γήπεδο, που αποδοκιμάζει τον Παπουλή, έχοντας προηγούμενα από τη θητεία του στο Πανθρακικό.

Ώρα 19:16  Skoda Ξάνθη: Κυριακίδης (64′ Ζαρόπουλος), Γούτας (65΄Κομεσίδης), Καρυπίδης (46′ Λισγάρας), Μπέρτος (65′ Μπαρέτας), Γουάλας (65′ Κολλαράς), Φλίσκας (46′ Παπαστεριαννός), Λουσέρο (64′ Λαζαρίδης) , Βασιλακάκης (46′ Ομπόντο), Σολτάνι (46′ Γκραντέν), Ρενάν Γκονζάλβες (53′ Μπαξεβανίδης), Καπετάνος (53′ Ράνος)

Στο πάγκο οι Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Μπαρέττας, Λαζαρίδης, Κολλαράς, Παπαστεριανός, Κομεσίδης, Λισγάρας, Ράνος, Ομπόντο και  Γκραντέν Έλιοτ.

Έκπληξη ο αποκλεισμός του Κάλβο που βρίσκεται στην κερκίδα και παρακολουθεί τον αγώνα (αναμένονται εξελίξεις;)

Ώρα 19:23 Απόλλωνας Λεμεσού: Μπρούνο, Αγγελής, Αντράντε, Μέλντερ (64′ Στυλιανού), Βασιλείου, Ρομπέρτ (78′ Ρέινολντς), Χαμντανί, Μεριέμ (84′ Λόπεζ), Ρέζεκ (69′ Σανγκόι), Παπουλής, Γκιέ-Γκιέ (75′ Ροτζέριο)

Στον πάγκο του Απόλλων οι Σανγκόι, Μέρκης, Ούγκο, Ιντί, Γκουχόν, Παναγιώτου, Νικουλάε, Ροτζέριο, Στυλιανού, Αλαστάιρ.

Διαιτητής του αγώνα ο Μάνταλος (Καβάλας), επόπτες οι Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Καραβασίλης (Καβάλας) και τέταρτος διαιτητής ο Τερετίδης (Καβάλας).

Ώρα 19:28 Οι ομάδες βρίσκονται στη σέντρα παρά την αφόρητη ζέστη, ο αγώνας θα ξεκινήσει με ένα μόνο τέταρτο καθυστέρηση. Θα υποφέρουν οι ποδοσφαιριστές.

1′ Έναρξη αγώνα

6′ Επικίνδυνη σέντρα σουτ του Ρενάν διώχνει δύσκολα ο Μπρούνο

Καλή ευκαιρία για τη Ξάνθη με τον Σολτάνι να βρίσκει τον Βασιλακάκη που σέντραρε και ο Ρενάν που πήρε τη μπάλα με σουτ έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Μπρούνο Μιγκέλ

11′ ΓΚΟΟΟΛ 1-0! Σκόρερ ο Μπέρτος, που σούταρε και το σουτ του κόντραρε στον Αντράντε και νίκησε το Μπρούνο

13′ Νέα ευκαιρία με τον Ρενάν ναν σουτάρει και τον Μπρούνο  να μπλοκάρει εύκολα.

14′ Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα Λεμεσού, όταν μετά τη σέντρα του Ράζεκ, ο Παπουλής δε μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και να εκμεταλλευτεί το μπέρδεμα στην άμυνα της Ξάνθης οι οποίοι έδιωξαν την μπάλα με δυσκολία εκτός περιοχής.

16′ ΓΚΟΟΟΛ 2-0 η Ξάνθη! Εκπληκτικό γκόλ από τον Παντελή Καπετάνο! Ο Λουσέρο έκλεψε την μπάλα, πάσαρε αμέσως στον Σολτάνι, που έδωσε στον Καπετάνο που αφού απέφυγε εντός τον Αντράντε, έκανε με ένα φανταστικό πλασαριστό σούτ το 2-0. 

17′ Το γκόλ του Καπετάνιου ήταν για highlights που ξεσήκωσε τον κόσμο αλλά και τον Χρήστο Πανόπουλο 

25′ Λόγω ζέστης διάλειμμα στο παιχνίδι με τους παίχτες να δροσίζονται 

27′  To παιχνίδι ξαναρχίζει μετα από το δίλεπτο χαλάρωσης 

30′ Ο ρυθμός έχει πέσει, αλλά η Ξάνθη διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων, με καλή κίνηση και κατοχή μπάλας, ο Απόλλων μάλλον έχει το μυαλό του στο παιχνίδι της Ευρώπης

35′ Κόρνερ του Βασιλείου για τον Απόλλωνα, μονοκόμματο σουτ του Γκιέ-Γκιέ, που κοντράρε στον Μπέρτο η μπάλα κόρνερ στην μόλις δεύτερη φάση για τους κακούς Κύπριους. 

45′ Καλη ευκαιρία του Καπετάνου, όπου το μονοκόμματο σουτ απέκρουσε δύσκολα ο Μπρούνο

45’+2′ Τέλος ημιχρόνου. Η ομάδα της Θράκης είναι πολύ καλή, χάνει ευκαιρίες έχοντας πολύ διάθεση, ενώ από την άλλη οι Κύπριοι δεν μπήκαν ακόμα στο ματς και αναλώνονται σε ανούσιες πάσες, πιθανώς όπως γράψαμε και πάνω έχουν το μυαλό στο Ευρωπαικό τους παιχνίδι. Πολύ καλή η εικόνα της Ξάνθης, σαφώς η καλύτερη εμφάνιση της στα εως τώρα φιλικά της παιχνίδια. Ημίχρονο Ξάνθη – Απόλλων 2-0

 

46′ Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τέσσερις αλλαγές για τη Ξάνθη. Παπαστεριανός, Ομπόντο, Λισγάρας και ο υπό δοκιμή Γκραντέν μπαίνουν στο γήπεδο αντί των Σολτάνι, Βασιλακάκη, Φλίσκα, Καρυπίδη. Ο Απόλλωνας συνεχίζει δίχως αλλαγές, δοκιμάζοντας ίσως την ενδεκάδα για το ματς της Ευρώπης.

53΄Νέες αλλαγές για τη Ξάνθη ο Ράνος και ο Μπαξεβανίδης μπαίνουν στο γήπεδο αντί των πολύ καλών Ρενάν και Καπετάνου.

58′ Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα στο παιχνίδι, όταν στο σέντρα-φάουλ του Ρομπέρ, η κεφαλιά του Αντράντε καταλήγει μόλις άουτ. 

60′ Πρώτη για τον Απόλλωνα, στη θέση του Αντράντε ο Μερκής. 

66′ Αλλαγές στο προηγούμενο δίλεπτο για Ξάνθη και Απόλλωνα. Ο Σάκης Τσιώλης άλλαξε όλη πλεόν την ενδεκάδα που ξεκίνησε τον αγώνα. Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Γούτας Λουσέρο έξω, ενώ μπάινουν μέσα οι  Κολλαράς, Ζαρόπουλος, Λαζαρίδης,  Κομεσίδης, Μπαρέττας. Μια αλλαγή για τον Απόλλωνα η δεύτερη με τον Στυλιανού στη θέση του Μερντέρ. 

69′ Στην θέση του Ρέζεκ ο Σανγκόι για τον Απόλλωνα.

75′ Στην θέση του Γκουέ–Γκουέ ο Ροτζέριο

78′ Στη θέση του Ρομπέρ , ο Ρέινολτς.

81′ Έχει πέσει ο ρυθμός του αγώνα για τα κάλα, με τη Ξάνθη απλά να έχει τη μπάλα

84′ Ο Λόπεζ στη θέση του Μεριέμ για τον Απόλλων

85′ Ο Ροτζέριο χάνει καλή ευκαιρία αφού το μόνος με τον τερματοφύλακα αποκρούει ωραία ο Ζαρόπουλος.

90′ Τέλος παιχνιδιού. 2-0 η Ξάνθη τον Απόλλωνα Λεμεσού. Καλή εικόνα για την Ξάνθη, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο. Εκπληκτικό το γκόλ του Καπετάνου. χρήσιμα συμπεράσματα για το Σάκη Τσιώλη, που θα πρέπει να δει και την περίπτωση του Γάλλου Γκραντέν. Skoda Ξάνθη – Απόλλωνα Λεμεσού 2-0

 

Σε λίγο περισσότερα …