Εξελίξεις στην Δράμα… Γλιτώνουν Σουφλί και Εθνικός από αντίπαλο την Δόξα;

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης 

– Με μια δήλωση που έκανε πριν από λίγα λεπτά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Δόξα Θανάσης Σάμιος, αιφνιδιάζει και δείχνει πως την ύστατη ώρα –ακριβώς χρονικά όπως και πέρσι- ξεκινούν για δρομολόγηση εξελίξεις στην δραμινή ομάδα. Αγνωστο πάντως σε ποια κατηγορία θα παίξει η ιστορική ομάδα της Δράμας και αν θα αντιμετωπίσει τελικά στη Γ’ Εθνική τον Έβρο Σουφλίου και τον Εθνικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα από τη Δράμα και το sportdrama, ο πειραιώτης επιχειρηματίας δήλωσε στον Σάκη Πετρόπουλο: «Στηρίζω το νέο εγχείρημα στην ΠΑΕ Δόξα με τον νέο πρόεδρο Στέλιο Ζημηλιάγκο. Ξεκινάει μια νέα προσπάθεια με τον νεαρό επιχειρηματία στην κεφαλή της ΠΑΕ. Εγώ του έδωσα την συγκατάθεση μου. Στο χέρι του είναι να αποδείξει ότι μπορεί να τρέξει την ομάδα. Η πρόθεση μου είναι να αποτραβηχτώ από την ομάδα εφόσον όλα πάνε καλά. Από εκεί και μετά θα δρομολογηθεί και το θέμα των μετοχών. Να μην ξεχνάμε ότι και εγώ όταν ήρθα στην Δόξα έκανα έξι μήνες για να πάρω τις μετοχές στην ιδιοκτησία μου».

Πρόκειται για μια εξέλιξη που ξάφνιασε αφού ο Σάμιος δήλωνε πως δεν υπάρχει κοινός τόπος στις συνομιλίες του με τον Ζημηλιάγκο. Προφανώς η επιμονή του νεαρού επιχειρηματία από το Παγγαίο είχε σαν αποτέλεσμα να αλλάξουν τα δεδομένα. Σίγουρα σημαντικό ρόλο έπαιξε η χρονική στιγμή και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται πλέον η Δόξα με το φάσμα του υποβιβασμού απόλυτα ορατό που σημαίνει την απώλεια της ιδιοκτησίας για τον Σάμιο.

Τις προηγούμενες ημέρες σύμφωνα πάλι με το sportdramaοι εξέλίξεις ήταν ραγδαίες στην ιστορική ομάδα με την επιστολή του διοικητικού συμβουλίου της Δόξας προς τον μεγαλομέτοχο και την απορριπτική απάντηση του κ.Σάμιου, που μόλις είχε ενημερωθεί για την επιστολή εκείνη, είχε δηλώσει λακωνικά και με νόημα: «Η ιδιοκτησία δεν δέχεται τελεσίγραφα»!!! Στην ουσία δηλαδή για πολλοστή φορά είχε αντιμετωπιστεί απαξιωτικά η προσωρινή διοίκηση του Σταύρου Δαϊλάκη και στην προκειμένη περίπτωση μαζί και η ερασιτεχνική διοίκηση του ανιψιού Δαϊλάκη καθώς πρόκειται για μια ανακοίνωση που βγήκε μετά από μια κοινή συνεδρίαση.

Η ανακοίνωση της προσωρινής διοίκησης της ΠΑΕ Δόξα όπου επίσημα πλέον δηλώνει αδυναμία στήριξης της ομάδας στην κατηγορία, δεν μπορεί παρά να σημαίνει και το τέλος της παραμονής της στα διοικητικά δρώμενα. Ωστόσο στο συμβούλιο της ΠΑΕ έχουν την πεποίθηση ότι θα υπάρξει ανοχή στην περίπτωση εκπρόθεσμης δήλωσης στην τρίτη κατηγορία, λόγω της περίπτωσης αδυναμίας συμμετοχής στην δεύτερη, καθώς λέγεται ότι έχουν γίνει κάποιες σχετικές διαβουλεύσεις με την διοργανώτρια αρχή.

Αν συμβεί αυτό, τότε η Δόξα Δράμας θα βρεθεί αντίπαλος του Έβρου Σουφλίου και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο Α’ όμιλο της Γ’ Εθνικής. Πάντως έχει σημασία να τονιστεί πως αν δεν γίνει δήλωση συμμετοχής στην τρίτη κατηγορία και χαθεί το δικαίωμα αυτό (αν δεν έχει ήδη χαθεί, καθώς κανονικά η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής έληξε την Δευτέρα), τότε η ομάδα πηγαίνει αυτόματα στην επόμενη κατηγορία που είναι η Α’ ΕΠΣ Δράμας!