Οι δηλώσεις Μάντζιου και Τσιώλη μετά το φιλικό “Ελ Θράκικο”

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Ευχαριστημένοι από την απόδοση που είχαν οι ομάδες τους στο φιλικό παιχνίδι της Κυριακής εμφανίστηκαν οι προπονητές του Πανθρακικού και της Ξάνθης Άκης Μάντζιος και Σάκης Τσιώλης. 

“Εγινε παιχνίδι προετοιμασίας. Θέλαμε να δούμε κάποια πράγματα και τα είδαμε. Δεν έγιναν πολλές φάσεις, όμως είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Σταθήκαμε για μια ακόμα φορά και αυτό είναι το σημαντικό, ιδίως στο αμυντικό κομμάτι. Είναι σημαντικό για ψυχολογικούς κυρίως λόγους το γεγονός ότι δεν έχουμε δεχτεί γκολ σε κανένα από τα πέντε φιλικά που έχουμε δώσει μέχρι στιγμής”, σχολίασε αρχικά ο Άκης Μάντζιος.

Σε σχέση με τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας, ο προπονητής του Πανθρακικού δεν έδειξε να ανησυχεί: “Θα βελτιωθούμε και εκεί, όταν θα είμαστε σε βαθμό ετοιμότητας. Για αυτό δουλεύουμε σκληρά, με καθημερινές διπλές προπονήσεις, αλλά χρειάζεται χρόνος. Μην ξεχνάτε ότι και βασικά στελέχη μας σε αυτό το κομμάτι έχουν προβλήματα. Ιγκορ πρόβλημα με το γαστρονυμικό αλλά συμμετέχει κανονικά. Ο Τριανταφυλλάκος έχει πρόβλημα στο πόδι. Ο Ντιγκινί έχασε προπονήσεις αλλα είναι ποιιοτικός παίκτης. Ο Ρομέου σύμφωνα με τη νεώτερη πληροφόρηση, θα επιστρέψει τελος Σεπτεμβρίου. Ο Κάσες έχασε έξι μηνες αλλά παιχνίδι με το παιχνίδι γίνεται καλύτερος”.

Ο κ. Μάντζιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την συνέχεια: “Μέρα με την μέρα είναι και καλύτερα. Τώρα που έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα, θα δούμε αν θα προχωρήσουμε σε κάποιες ακόμα μεταγραφές. Στο παιχνίδι με τον Εθνικό θα χρησιμοποιηθούν και αρκετοί παίκτες που θα δοκιμάσουμε από την Κ20. Πιστεύω ότι μέχρι την πρεμιέρα θα είμαστε έτοιμοι, μόλις ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα. Και εννοείται ότι θέλουμε νίκη στην πρεμιέρα στην Κέρκυρα. Θα πάμε εκεί με στόχο να νικήσουμε και να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα με το δεξί”.

Ευχαριστημένος όμως έμεινε από την απόδοση της ομάδας του και ο Σάκης Τσιώλης, αν και ηττήθηκε στο φιλικό με 1-0. “Οι δυο ομάδες προσπάθησαν να δούνε σοβαρα το παιχνίδι και εκτιμώ ότι για τα δεδομένα της εποχής, ήταν ένα καλό ματς. Βγάλαμε και οι δύο προπονητές τα συμπεράσματά μας. Και οι δύο ομάδες έχουν καλά στοιχεία. Αναφορικά με την δική μου ομάδα, είδα καλά μαρκαρίσματα από τους παίκτες μου, βγάλαμε τρεις τέσσερις ευκαιρίες αλλά για ακόμα μια φορά δεν πετύχαμε γκολ και εκεί δείχνει να υπάρχει το όποιο μείον στο σύνολο μέχρι στιγμής”. 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με την γνώμη του για τον Πανθρακικό, ο τενχικός της Ξάνθης απάντησε: “Ο Πανθρακικός είναι σοβαρός αντίπαλος. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ δύσκολος για όλους, ιδίως στην έδρα του”.