Μήνυση Σαββίδη σε βουλευτή γιατί αμφισβήτησε τα… τσιγάρα του

Γράφει ο Κουτσοballης

–  Ο Ιβάν Σαββίδης εκτός από ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ τυγχάνει και ιδιοκτήτης της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη. Θεωρείται βασιλιάς του καπνού στην Ρωσία αλλά όπως φαίνεται από την είδηση που μεταδίδει το πρακτορείο «RIA Novosti», έχει βαλθεί να υπερασπιστεί την φήμη των τσιγάρων που κατασκευάζουν οι εταιρείες του, ακόμα και αν χρειαστεί για να το πετύχει αυτό να στείλει στα δικαστήρια κοτζαμάν βουλευτές!

Σύμφωνα με την είδηση που μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο και διαβάσαμε στο thessports.gr, η Ρωσική καπνοβιομηχανία «Donskoy Tabak» (που ανήκει στην εταιρία Agrokom, ιδιοκτησίας του Ιβάν Σαββίδη) και η καταλαμβάνει λίγο πάνω από το 8% της ρωσικής αγοράς τσιγάρων, κατέθεσε μήνυση Διαιτητικό Δικαστήριο της Μόσχας, για προστασία της φήμης των επιχειρήσεων, κατά του βουλευτή της Δούμας Βίκτορ Ζβαγκέλσκι.

Η προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης, μετά τη μήνυση, θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου.

«Η ουσία της μήνυσης που κατατέθηκε για την προστασία της εταιρίας έχει σχέση με τις δηλώσεις του αναπληρωτή προέδρου Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής, Καινοτομίας και Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας της Δούμας στις 23 Μαΐου στο ραδιοφωνικό σταθμό «Kommersant-FM», υποστήριξε στο «RIA Novosti», η εκπρόσωπος της «Agrokom» και συνεργάτιδα του Σαββίδη, Τατιάνα Γκορντίν.

Ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε εντολή για να κατατεθεί η μήνυση κατά του Βίκτορ Ζβαγκέλσκι, ο οποίος είχε υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, ότι «τα τσιγάρα των ρώσων κατασκευαστών δεν έχουν ζήτηση, καθώς είναι φθηνά, χαμηλής ποιότητας και με επιβλαβή καπνό μακριά από πρότυπα που καθορίζονται από τις διεθνείς οργανώσεις». Ας το έχουν αυτό στο νου τους και οι Έλληνες πολιτικοί, αν και εφόσον θελήσουν να αμφισβητήσουν την ποιότητα των τσιγάρων της ΣΕΚΑΠ…