Τουρνουά στην Κομοτηνή στη μνήμη Σαδίκ παρουσία …Τούρκου Υπ. Αθλητισμού!

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της Τουρκίας Σουάτ Κιλιτς ήταν ο πιο υψηλός προσκεκλημένος στις φετινές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Κομοτηνή στη μνήμη του πρώην ανεξάρτητου βουλευτή Ροδόπης και ιδρυτή του μειονοτικού κόμματος DEΒ Αχμέτ Σαδίκ, ο οποίος έχασε την ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 24 Ιουλίου του 1995.

Η καθιερωμένη επιμνημόσυνη τελετή, που διεξάγεται κάθε χρόνο στον τάφο του Σαδίκ στο τέρμα Αδριανουπόλεως, ξεκίνησε στις 5.30 το απόγευμα της Πέμπτης παρουσία φυσικά του γιου του Λεβέντ και της βουρκωμένης μητέρας του, χήρας Ισίκ Σαδίκ. Στην τελετή παρέστησαν εκρπόσωποι από όλα σχεδόν τα κόμματα της Τουρκίας και φυσικά ο τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ, ενώ πολύς κόσμος ήρθε με λεωφορεία από τον ορεινό όγκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την τελετή, διοργανώθηκε ποδοσφαιρικό τουρνουά στην μνήμη Σαδίκ από το μειονοτικό κόμμα DEB που είχε αποτελέσει την έκπληξη των πρόσφατων ευρωεκλογών, όταν και αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στην Ροδόπη και την Ξάνθη, καθώς και από την “Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής”, με την συμμετοχή μουσουλμάνων ποδοσφαιριστών-φοιτητών που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας.

Το τουρνουά παρακολούθησε φυσικά ο (υψηλός προσκεκλημένος) υπουργός Αθλητισμού της Τουρκίας, που εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις την τουρκική κυβέρνηση και προσωπικά τους Γκιουλ και Ερντογάν, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η βραδιά ολοκληρώθηκε με την τελετή απονομής των μεταλλίων σε όλους τους συμμετέχοντες.

Οι φωτογραφίες τόσο από το τουρνουά όσο και από το μνημόσυνο που προηγήθηκε είναι του κομοτηναίου δημοσιογράφου και πρώην σπουδαστή του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Ισμαήλ Μεμέρ Τσαβούς, τον οποίο και ευχαριστούμε.