Διαβεβαιώσεις ΕΠΟ ότι δεν θα απαιτηθεί δίπλωμα UEFA A στην Γ’ Εθνική!

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Δημήτρης Μηλίκας

–  Διαβεβαιώσεις από την ΕΠΟ ότι θα υπάρξει τροποποίηση στην διάταξη που απαιτεί οι προπονητές των ομάδων της Γ’ Εθνικής να διαθέτουν δίπλωμα UEFA A έχουν λάβει οι ομάδες της κατηγορίας, όπως αποκάλυψε ο ορεστιαδίτης προπονητής του Έβρου Σουφλίου Γιώργος Αραμπατζής.

Μιλώντας στο radioevros, ο Γιώργος Αραμπατζής χαρακτήρισε το πρόβλημα που έχει προκύψει αρκετά μεγάλο όχι μόνο για το Σουφλί αλλά για όλες σχεδόν τις ομάδες της κατηγορίας, ωστόσο αποκάλυψε ότι “έχουμε μιλήσει με ανθρώπους της ΕΠΟ, έχουν ΔΣ την προσεχή εβδομάδα και από επίσημα χείλη οι διαβεβαιώσεις που έχουμε είναι ότι αυτό θα αλλάξει γιατί υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας της κατηγορίας, αφού έχουν πρόβλημα οι περισσότερες ομάδες”.

Όπως επισημάνθηκε από τον προπονητή του Έβρου Σουφλίου, από την στιγμή που από πέρυσι η κατηγορία είναι ερασιτεχνική και όχι επαγγελματική, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει τα έσοδα που έχουν οι Super και Football League, είναι πολυτέλεια για τις ομάδες να έχουν προπονητές με UEFA A που είναι και λιγότεροι και απαιτούν περισσότερα χρήματα.

“Εγώ είμαι υπέρμαχος των διπλωματούχων προπονητών, δεν διαφωνώ με αυτό που θέλει να κάνει η ΕΠΟ αλλά δεν μπορεί η προκήρυξη να βγαίνει δέκα μέρες πριν την έναρξη των προετοιμασιών όλων των ομάδων. Αν ισχύσει, όλα τα σωματεία θα έχουν πρόβλημα, δεν μπορεί όλες οι ομάδες θα τρέχουν να βρουν προπονητή την τελευταία στιγμή. Εμείς αυτό που γνωρίζουμε και έχουμε διαβεβαιώσεις από την ΕΠΟ, είναι ότι θα αλλάξει αυτό το κομμάτι της προκήρυξης και θα δοθεί χρονικό διάστημα πιθανότατα ενός χρόνου ή δύο για να προσαρμοστούν οι ομάδες σε αυτήν την απαίτηση”, σχολίασε ο κ. Αραμπατζής.

Σε ερώτηση αν δεν υπάρξει η αλλαγή αυτή, ο κ. Αραμπατζής απάντησε: “Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και θα αλλάξει. Επειδή όλα μπορεί όμως να συμβούν, αν δεν αλλάξει, τότε θα αλλάξουν τα δεδομένα και για το Σουφλί. Ωστόσο δεν το συζητάμε αυτή τη στιγμή ούτε εγώ ούτε η διοίκηση. Θεωρούμε ότι δεν θα υπάρξει τέτοιο πρόβλημα. Αν υπάρξει, εδώ θα είμαστε να το συζητήσουμε πάλι και να δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις μας”.

Ακούστε τις δηλώσεις του Γ. Αραμπατζή στο Ράδιο Έβρος…

[iframe width=”660″ height=”180″ src=”//www.mixcloud.com/widget/iframe/?feed=http%3A%2F%2Fwww.mixcloud.com%2Fradioevros%2F%25CE%25B1%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25BC%25CF%2580%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25B6%25CE%25AE%25CF%2582-2372014%2F&embed_uuid=3997d04c-c4eb-4a4b-a4b2-0c71aadd3b7e&replace=0&hide_cover=1&embed_type=widget_standard&hide_tracklist=1″ frameborder=”0″]

Αραμπατζής 23/7/2014 by Ραδιο Εβροσ on Mixcloud