Οι 20 θρακιώτικες συμμετοχές στο 100ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα το ιστορικό 100ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών – Γυναικών με 20 συνολικά θρακιώτικες συμμετοχές.

Τις περισσότερες, 16 τον αριθμό, έχει η Ολυμπιάδα Κομοτηνής που κατεβάζει πλήρη ομάδα και φιλοδοξεί να επαναλάβει την περσινή επιτυχία, όταν και κατέκτησε τρία μετάλλια. Μία συμμετοχή, αυτήν της Σπυριδούλας Ναζίρη που προπονεί η Πηγή Δεβετζή, έχει ο Πρωτέας Αλεξανδρούπολης ενώ δύο έχει ο Εθνικός, που φτάνουν τις τρεις αν προσθέσουμε και αυτήν του αντιπροέδρου του και εφόρου στίβου Κώστα Πατερόπουλου, ο οποίος θα συμμετάσχει το μεσημέρι του Σαββάτου σε σεμινάριο του ΣΕΓΑΣ.

Στους άνδρες, οι περισσότερες συμμετοχές υπάρχουν στα σπριντ. Στα 100 μέτρα κατεβαίνουν από την Ολυμπιάδα Κομοτηνής οι Μανώλης Κουτσουκλάκης (που πέρυσι είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο και μετέχει και στην εθνική ομάδα σκυταλοδρομίας) με 10”48 φετινή επίδοση που αποτελεί τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο, ο Γιάννης Πατρινιός (με 10”91 φετινή επίδοση) και οι Κώστας Κουτσουκλάκης και Γιώργος Λεπίδας. Στα 200 μέτρα, όπου θα κατέβει και ο δραμινός εμποδιστής Κώστας Δουβαλίδης, θα δοκιμάσουν την τύχη τους οι Γιάννης Δουλγέερης (με 22”04 φετινή επίδοση, την κορυφαία της Ολυμπιάδας), Γιάννης Πατρινιός, Ηλίας Μαντάς, Μανώλης Κουτσουκλάκης, Γιώργος Λεπίδας και Νίκος Χαρπαντίδης. Μαντάς και Χαρπαντίδης θα αγωνιστούν και στα 400 μέτρα και όπως είναι φυσιολογικό, η Ολυμπιάδα Κομοτηνής θα κατεβάσει ανταγωνιστικές ομάδες τόσο στα 4χ100 όσο και στα 4χ400 των ανδρών.

Στα 800 μέτρα των ανδρών δεν θα υπάρχει θρακιώτικη συμμετοχή. Στα 1.500 μέτρα θα τρέξει ο Μάριος Αποστολίδης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής, ο οποίος έχει δηλωθεί και στα 5.000 μέτρα όπου μεγάλο φαβορί αποτελεί ο Δήμος Μαγγίνας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης (με 14’26”87 φετινή επίδοση και ατομικό ρεκόρ έχει τον ταχύτερο χρόνο). Στα 110 εμπόδια, όπου αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι ο Κώστας Δουβαλίδης του ΣΚΑ Δράμας, δεν υπάρχει θρακιώτικη εκπροσώπηση, όπως και στα 3.000 μέτρα στηπλ. Στα 400 μέτρα με εμπόδια θα αγωνιστεί ο Κοσμάς Παπαδόπουλος της Ολυμπιάδας Κομοτηνής.

Ενδιαφέρον προκαλεί στο ύψος η επανεμφάνηση του κομοτηναίου πρωταθλητή Κώστα Μπανιώτη, μετά την γνωστή περιπέτεια που είχε με το θετικό δείγμα που ανιχνεύθηκε στα ούρα του αλλά για το οποίο έχει αθωωθεί από την αρμόδια επιτροπή του ΣΕΓΑΣ και αναμένεται η απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, με την οποία είναι σε συνεννοήσεις. Στο μήκος, όπου απόλυτο φαβορί είναι ο Λούης Τσάτουμας, θα αγωνιστεί ένας άλλος άλτης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής, ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος. Θρακιώτικη εκπροσώπηση δεν υπάρχει σε επικοντώ, τριπλούν, σφαίρα, δίσκο, ακοντισμό και σφύρα.

Στις γυναίκες και πάλι οι πιο πολλές θρακιώτικες συμμεετοχές είναι στα δρομικά αγωνίσματα. Στα 100 μέτρα όπου θα κοντραριστούν για το χρυσό Κοκλώνη, Μπελιμπασάκη και Γάτου, δεν υπάρχει θρακιώτισσα σπρίντερ. Όμως στα 200 μέτρα έχουμε την Ιωάννα Γιόβα της Ολυμπιάδας Κομοτηνής με 25”38 ατομικό ρεκόρ και 26”34 φετινό. Η Γιόβα θα δοκιμάσει την τύχη της και στα 400 μέτρα, όπου βάσει επιδόσεων πιθανότητες διάκρισης έχει η Έφη Γαβαλά, που με 57”03 φετινό έχει τον 7ο ταχύτερο χρόνο αλλά με ατομικό 55”27 μπορεί να χτυπήσει και μετάλλιο, όπως και η επίσης αθλήτρια της Ολυμπιάδας Θεοδοσία Νακοπούλου.

Η Γαβαλά ως συνήθως θα τρέξει και στα 800μ. και η Νακοπούλου στα 400μ. με εμπόδια. Γιόβα, Νακοπούλου, Γαβαλά και η Ερμιόνη Χασκή συγκροτούν και την ομάδα 4Χ400μ της Ολυμπιάδας Κομοτηνής. Από τον ίδιο σύλλογο, τόσο στα 1.500μ όσο και στα 5.000μ έχει δηλωθεί να αγωνιστεί η Αικατερίνη Τουφα. Χωρίς εκπροσώπηση από θρακιώτικο σύλλογο θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα των 100μ. με εμπόδια, 3.000 μέτρων με φυσικά εμπόδια, ύψος και επικοντώ, δισκοβολία, σφαιροβολία και ακοντισμός.

Τόσο στο μήκος όσο και κυρίως στο τριπλούν έχει δηλωθεί ότι θα αγωνιστεί η νεαρή Σπυριδούλα Ναζίρη του Πρωτέα Αλεξανδρούπολης, η οποία ως γνωστόν προπονείται με την ολυμπιονίκη Πηγή Δεβετζή. Τέλος, η τρίτη και τελευταία συμμετοχή από τον Έβρο, μετά και από την προαναφερθείσα του Δήμου Μαγγίνα, είναι της Μαρίας Μιχαηλίδου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην σφαιροβολία.