«Ψήνεται» φιλικό του Εθνικού με την ΑΕΚ στην Αλεξανδρούπολη!!!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στη Γ’ Εθνική, πράγμα που αποτελεί τεράστια επιτυχία για τον σύλλογο καθώς η ομάδα επιστρέφει μετά από 24 χρόνια στη Γ’ Εθνική, καθώς τελευταία φορά που αγωνίστηκε σ’ αυτή την κατηγορία ήταν επί εποχής Ντέμη Νικολαΐδη. Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα της Αλεξανδρούπολης έχει καταθέσει επίσημο αίτημα στην ΑΕΚ, ώστε να κλειστεί φιλικό ανάμεσα στους δύο συλλόγους κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Σαφέστατα πρόκειται για μια κίνηση που θα σκορπίσει χαρά στους χιλιάδες Θρακιώτες φίλους της Ένωσης και ειδικότερα σ’ αυτούς που κατοικούν στην πρωτεύουσα του Έβρου. Ήδη μάλιστα, η δημοσίευση μιας φωτογραφίας από παλιό αγώνα της ΑΕΚ στο “Φώτης Κοσμάς” στο facebook, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, από τον έφορο του ποδοσφαιρικού τμήματος του Εθνικού Παναγιώτη Βαλσαμίδη, μαζί με το σχόλιο ότι ενδέχεται να ξαναζήσει το στάδιο αντίστοιχες στιγμές, ήταν αρκετή για να προκληθεί ντελίριο ενθουσιασμού ακόμα και σε παίκτες της πρωταθλήτριας ομάδας της ΕΠΣ Έβρου. 

Αξίζει να επισημανθεί πως οι κιτρινόμαυροι έχουν αγωνιστεί 2 φορές στο παρελθόν στο στάδιο “Φώτης Κοσμάς”, το 2001 στα πλαίσια του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής. Ειδικότερα η έδρα της ΑΕΚ τιμωρήθηκε με 4 αγωνιστικές για όσα συνέβησαν τη 10η Ιανουαρίου 2001 στο ντέρμπυ του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό, όπου αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο διαιτητής Ποντίκης. Έτσι ο Δικέφαλος κλήθηκε να επιλέξει γήπεδο εκτός Αττικής, ώστε να δώσει τα επόμενα 4 εντός εδράς παιχνίδια του Πρωταθλήματος, πράγμα που τελικά συνέβη με δύο  εξ’ αυτών να διεξάγονται στην Αλεξανδρούπολη (λόγω Ντέμη!).

Στις 4 Φεβρουαρίου 2001 η ΑΕΚ αντιμετώπισε στο Δημοτικό Στάδιο Αλεξανδρούπολης τον Αθηναϊκό στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής και κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 χάρη στα γκολ των Τσάρτα και Ζήκου. Δύο εβδομάδες αργότερα στις 18 Φεβρουαρίου 2001 η Ένωση υποδέχθηκε στο ίδιο γήπεδο τον Ιωνικό και με δύο γκολ του Εβρίτη Ντέμη Νικολαΐδη πήρε μια ακόμα νίκη αυτή τη φορά με σκορ 2-0. Οι οπαδοί των κιτρινόμαυρων έδωσαν βροντερό παρών και στους δύο αγώνες, γεμίζοντας το στάδιο, για να παρακολουθήσουν την ΑΕΚ από κοντά στην Αλεξανδρούπολη. Υπολογίζεται ότι περίπου 7.000 Ενωσίτες κατέκλυσαν το “Φώτης Κοσμάς” πρώτα απέναντι στον Αθηναϊκό και έπειτα κόντρα στον Ιωνικό.

Πλέον αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η οριστικοποίηση αυτής της συμφωνίας ανάμεσα σε Εθνικό και ΑΕΚ, ώστε να γίνει πραγματικότητα ένα από τα σημαντικότερα φιλικά στην περιοχή μας στην διάρκεια του καλοκαιριού, πριν την έναρξη της σεζόν.