Όλοι οι αντίπαλοι Εθνικού και Έβρου Σουφλίου στη νέα Γ’ Εθνική

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Ολοκληρώθηκαν τα μπαράζ των πρωταθλητών των Ενώσεων με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να κερδίζει επάξια την άνοδό του μετά από 24 χρόνια στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Σε αυτόν συνολικά η Θράκη θα εκπροσωπηθεί μόνο από τις δυο ομάδες του Έβρου, τον Έβρο Σουφλίου που πέτυχε τον στόχο της παραμονής και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Δυστυχώς η άλλη ομάδα της Θράκης ο ΠΑΟ Κοσμίου αποχαιρέτησε από τους πρώτους αγώνες την Γ’ Εθνική, τερματίζοντας στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Σε κάθε περίπτωση, έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα διαμορφωθεί ο χάρτης του Α’ ομίλου της Γ’ Εθνικής, που από τη νέα σεζόν δεν θα διεξάγεται σε έξι ομίλους όπως συνέβη φέτος αλλά σε τέσσερις, με λιγότερες ομάδες και ακόμα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Καταρχήν, είναι πολύ πιθανό να συμμετέχει για πρώτη φορά στη Γ’ Εθνική ο λαοφιλής Άρης Θεσσαλονίκης, αν και οι διοικητικές εξελίξεις στον ιστορικό σύλλογο μεταβάλλονται από μέρα σε μέρα! Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα ενδεχόμενο που μένει ανοιχτό και αν συμβεί θα δώσει άλλη αίγλη στον όμιλο όπου θα συμμετέχουν οι ομάδες της Θράκης – αλλά θα φέρει και επιπρόσθετες δυσκολίες.

Πάντως, δεν θα απουσιάσουν τα ιστορικά σωματεία με παρουσία στην Α’ Εθνική. Όπως αναφέραμε και πριν από μερικές εβδομάδες, από τον φετινό Α’ Όμιλο παρέμειναν ο Πανσερραϊκός, ο Άρης Ακροποτάμου,ο Ηρακλής Αμπελοκήπων, ο Εθνικός Αγιονερίου, το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, ο Έβρος Σουφλίου και ο Ορφέας Ελευθερούπολης. Αυτές είναι οι επτά ομάδες που ήταν φέτος αντίπαλοι και θα είναι και του χρόνου.

Στις ομάδες αυτές θα μπορούσαμε όμως να προσθέσουμε με σχετική βεβαιότητα τα Γιαννιτσά και την γειτονική Καβάλα που υποβιβάστηκαν από την Β’ Εθνική. Επιπλέον όμως, θα πρέπει να προσθέσουμε και άλλες ιστορικές ομάδες που θα προστεθούν λόγω της μείωσης των ομίλων, όπως αυτές που συμμετείχαν φέτος στο Β’ όμιλο με χαρακτηριστικότερα τα παραδείγματα, των Λευκαδίων, της Ενωσης Αποστόλου Παύλου και του Καμπανιακού.

Στις ομάδες αυτές, τέλος, πρέπει να προσθέσουμε και αυτές που κέρδισαν την άνοδό τους μέσω αγώνων μπαράζ όπως και ο Εθνικός και αυτές είναι πέρα από την ομάδα της Αλεξανδρούπολης, ο Θερμαϊκος Θέρμης και ο Απόλλων Αρναίας.

Επομένως ο 1ος όμιλος για τη νέα χρονιά προβλέπεται με πολύ ενδιαφέρον για τον Έβρο Σουφλίου και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης , με αντιπάλους ιστορικές ομάδες όπως πιθανόν ο Άρης, ο Πανσερραϊκός και η Καβάλα….

Αναλυτικά, οι 16 ομάδες που κατά τα φαινόμενα θα αγωνιστούν στον 1ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής
1) Αναγέννηση Γιαννιτσών
2) Άρης Ακροποτάμου
3) Απόλλων Αρναίας
4) Βυζάντιο Κοκκινοχώματος
5) Εβρος Σουφλίου
6) Εθνικός Αγιονερίου
7) Εθνικός Αλεξανδρούπολης
8)΄Ενωση Αποστόλου Παύλου

9)Ηρακλής Αμπελοκήπων
10)Θερμαικός Θέρμης
11)Καβάλα
12)Καμπανιακός
13)Λευκάδια
14)Ορφέας Ελευθερούπολης
15)Πανσερραικός

και ίσως ο Άρης (η απόφαση της διοίκησης θα παρθεί στο τέλος του Ιούνη)