Όσα έγιναν στην αναμέτρηση του Ιάσμου με τον Άρη Αβάτου

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Το καλύτερο για το τέλος κράταγε ο Άρης Αβάτου που μετά την νίκη μέσα στην Χρυσούπολη επί του Κεραυνού Πέρνης επικράτησε και μέσα στον Ίασμο επί του Μέγα Αλέξανδρού και μάλιστα με το εντυπωσιακό 1-4 καταλαμβάνοντας έτσι την τιμητική δεύτερη θέση.

Η αναμέτρηση διεξήχθη κάτω από δύσκολες συνθήκες με πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της συνεχής βροχόπτωσης που έπεσε της προηγούμενες μέρες πράγμα που επηρέασε και της δύο ομάδες στο να πιάσουν ρυθμό στο παιχνίδι τους. Μόλις στο 2’ όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με σουτ του  Μιχάλη Χιονίδη που έμελε αν είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα. Στην συνέχεια οι παίκτες του Ίασμου έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης δημιουργώντας αρκετούς κινδύνους στην εστία του Ράπτη με σημαντικότερη το σουτ του Μορφακίδη στο 17’ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Άρη.

Στο 27’ το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου δύο λεπτά λόγω συμπλοκής μεταξύ φίλων των δύο ομάδων στις κερκίδες του γηπέδου, εικόνες που σαφέστατα δεν τιμούν κανέναν. Με την επανέναρξη του αγώνα οι παίκτες του Ίασμού έπιασαν στον «ύπνο» τους παίκτες του Άρη και στο 30’ ο Λιάρος θα φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Άρη Αβάτου μπήκαν αποφασισμένοι για την νίκη και με την συμπλήρωση 57 λεπτών αγώνα ξαναμπήκαν μπροστά στο σκορ μετά από υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Χιονίδη,  και σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους στο 71’ ο Χιονίδης θα σκοράρει ξανά με σουτ μέσα από την περιοχή πετυχαίνοντας χατ-τρικ και διαμορφώνοντας το σκορ στο 1-3. Στης καθυστερήσεις του αγώνα ο Χιώτης με ένα τρομερό φαλτσαριστό σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυ του Μπαϊράμ διαμορφώνοντας το τελικό 1-4.

Με δύο συνεχόμενες νίκες οι παίκτες του Χρήστου Σαμαρά κατάφεραν να κλείσουν ενθαρρυντικά τα μπαράζ παίρνοντας την δεύτερη θέση και δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση πως και του χρόνου ο Άρη θα είναι ακόμη πιο δυνατός, ενώ στην πλευρά της ομάδας του Ιάσμου υπάρχει απογοήτευση που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα δεν τα καταφέρνει στα μπαράζ αλλά και για την ευρεία ήττα στο φινάλε.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΑΣΜΟΥ (Δίγκας):  Μπαϊράμ, Αχμέτ, Γιαπρακτσής, Γιαννόπουλος (60’ Αμέτ Ερκάν), Προδρομίτης, Ξενάκης, Λυκούδης, Αρχοντής, Λιάρος (74’ Κερασιώτης), Κακουλίδης, Μορφακίδης (60’ Χατζητουλούσης)

ΆΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Σαμαράς): Ράπτης, Βασιλειάδης Χ., Μπουντακίδης, Καρασερίδης, Μπαϊρακταρίδης, Μαράντας, Δόντσος,Κοτόπουλος(68’ Χιώτης), Παλατίν (77’ Κομεσίδης), Χιονίδης, Βασιλειάδης Γ (57’ Βασιλειάδης Γ)