Στην αποστολή της Εθνικής Δαλακούρας, Κουμεντάκης και Τζούριτς

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

Οι Θρακιώτες Ανέστης Δαλακούρας του Εθνικού, Ραφαήλ Κουμεντάκης της Ραβένα και Δημήτρης Τζούριτς της Χάλκμπανκ βρίσκονται στην αποστολή της Εθνικής ομάδας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2015, το οποίο θα διεξαχθεί στη Σλοβακία.
Αντίθετα λόγω τραυματισμού θα απουσιάσουν ο Δημήτρης Σουλτανόπουλος και ο Ανδρέας Φράγκος. Οι δύο διεθνείς τέθηκαν οριστικά νοκ άουτ για την προκριματική διαδικασία. Ο κεντρικός της Κηφισιάς θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για περίπου δέκα ημέρες και κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το δεύτερο τουρνουά που θα διεξαχθεί το τριήμερο 29-31 Μαΐου στο κλειστό του Ρέντη. Ελπίδες δεν υπάρχουν για τον Φράγκο που θα υποβληθεί σε θεραπεία τον επόμενο μήνα και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση του. Ο τρίτος που έμεινε εκτός αποστολής είναι ο Δημήτρης Ζήσης, κάτι που σημαίνει ότι η Εθνική θα έχει έναν λίμπερο, τον Γιώργο Στεφάνου.
Στο Πόπραντ της Σλοβακίας όπου το τριήμερο 23-25 Μαΐου θα διεξαχθεί το πρώτο τουρνουά (Σλοβακία, Εσθονία και Ουγγαρία οι άλλες τρεις ομάδες του ομίλου) θα ταξιδέψουν οι: 

Πασαδόροι: Βασίλης Κουρνέτας (Ολυμπιακός), Ντίμα Φιλίποφ (Γιαστρέμπσκι)
Διαγώνιοι: Δημήτρης Τζούριτς (Χάλκμπανκ), Γιώργος Τζιουμάκας (Κούνεο)
Ακραίοι: Θανάσης Πρωτοψάλτης (ΑΟ Κηφισιάς), Μενέλαος Κοκκινάκης (Ολυμπιακός), Ανέστης Δαλακούρας (Εθνικός Αλεξανδρούπολης), Ραφαήλ Κουμεντάκης (Ραβένα)
Κεντρικοί: Γιώργος Πετρέας (Ναρμπόν), Γιάννης Τακουρίδης (Φοίνικας Σύρου), Τόλης Αρμενάκης (Άρης)
Λίμπερο: Γιώργος Στεφάνου (Ολυμπιακός)