Στη Δεβετζή το βραβείο «Ν. Σαμαράς» του 22ου Συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Ανοίγει την Παρασκευή τις πύλες του το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου θράκης συνεχίζει δυναμικά και με προσήλωση στο στόχο που έβαλε πριν από 21 χρόνια, και διοργανώνει και πάλι το συνέδριό της από τις 9 έως τις 11 Μαΐου.

 

Αναμένεται και φέτος να ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα της Θράκης επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να λάβουν μέρος σε δέκα σεμινάρια, τρεις στρογγυλές τράπεζες και δύο παράλληλες εκδηλώσεις με εκλεκτούς καλεσμένους ομιλητές.

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν 163 προφορικές και 111 αναρτημένες ανακοινώσεις ερευνητικών μελετών, καθώς και εργασίες πρακτικού ενδιαφέροντος που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της Αθλητικής Επιστήμης.

Σύνεδροι από Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Ιταλία, Σερβία, Βουλγαρία, Η.Π.Α., Τουρκία, Φιλανδία, Ιράν, Λιβύη, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία θα βρεθούν και πάλι στην Κομοτηνή κάνοντάς την για μερικές μέρες πρωτεύουσα της αθλητικής επιστήμης.

Η επίσημη τελετή έναρξης θα γίνει την Παρασκευή 9 Μαΐου στις 20.00 στο κεντρικό Αμφιθέατρο του ΤΕΦΑΑ στην πανεπιστημιούπολη, όπου θα τιμηθούν για τη συνεισφορά τους στο Συνέδριο και στο Τμήμα οι κ.κ. Κ. Μουντάκης και Κ. Γιαννακόπουλος, ενώ στην αλεξανδρουπολίτσσα ολυμπιονίκη Πηγή Δεβετζή, θα απονεμηθεί το βραβείο Ν. Σαμαρά που θεσπίστηκε στο 21ο Συνέδριο, για την απόφαση της να ολοκληρώσει τις σπουδές της.

Το ThrakiSportS, πάντα κοντά στον αθλητισμό της Θράκης είτε σε πρακτικό είτε σε επιστημονικό – ερευνητικό επίπεδο, έχει αναλάβει χορηγός επικοινωνίας στο 22ο Συνέδριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και θα προβάλει όλα όσα θα συμβούν κατά τις τρεις ημέρες της διεξαγωγής του.