Χρυσό μετάλλιο από τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη στο μίτινγκ της Γλασκώβης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Σε ένα καταπληκτικό κολυμβητήριο στη Γλασκόβη και με μια ατμόσφαιρα μαγική από τους διοργανωτές ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης από την Αλεξανδρούπολη, ξεπέρασε για άλλη μια φορά τον εαυτό του και χάρισε μια μεγάλη διάκριση στον εαυτό του, στην Θράκη αλλά και συνολικά στην Ελλάδα το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής! 

 

Ο Μιχαλεντζάκης συνέτριψε το δικό του Πανελλήνιο ρεκόρ και με επίδοση 1’01″29 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 100 μέτρων ελευθέρου νέων και ανδρών του “British para swimming International meet 2014”.

Πρόκειται για μια διοργάνωση στην οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής αθλητές με αναπηρία από όλον τον κόσμο. Φιλοξενείται στην πισίνα “Tollcross” της Γλασκώβης και λαμβάνουν μέρος 19 χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Εσθονία, Γερμανία, Αγγλία, Ελλάδα, Χονγκ – Κονγκ, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιαπωνία, Μαλαισία, Ολλανδία, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Ν. Αφρική, Ισπανία και Η.Π.Α.!

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει το e-evros, από το οποίο αντλήσαμε πληροφορίες και την φωτογραφία, με την βραδινή του επίδοση, ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης συνέντριψε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, που είχε πετύχει στον πρωινό προκριματικό με επίδοση 1’02″23 και με το οποίο προκρίθηκε ως ο καλύτερος χρόνος στον τελικό.

 

Ο Εβρίτης πρωταθλητής κολύμβησης ΑμΕΑ θα αγωνιστεί ακόμα μέσα στο προσεχές τριήμερο σε 50μ και 200μ ελεύθερο, φιλοδοξώντας να φέρει και άλλες διακρίσεις και μετάλλια από την σημαντική αυτή διεθνή διοργάνωση!