Ενημέρωση των παικτών του Εθνικού για τα… στημένα και τον εθισμό στον τζόγο

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Λίγα 24ωρα πριν από το ντέρμπι  με τον Ολυμπιάκο στο “Μελίνα Μερκούρη”, στο πλαίσιο της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Volley Lleague, που θα κρίνει την πρωτιά, η ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ενημερώθηκε από τον ΠΑ.Σ.Α.Π στο πλαίσιο του προγράμματος “PROtect Integrity” σχετικά με το match fixing και τον εθισμό στον τζόγο.

Ο διευθυντής του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Πετοσφαιριστών Βασίλης Μηνούδης με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Κομοτηνή, όπου ήταν βασικός ομιλητής στην επιτυχημένη Ημερίδα του ΤΕΦΑΑ Δ.Π.Θ με θέμα το “Dual Carrer”,  συναντήθηκε την Πέμπτη με την ομάδα του Σάκη Μουστακίδη στο κλειστό «Μιχάλης Παρασκευόπουλος». Εκεί μετά την προπόνησή τους οι ακρίτες ενημερώθηκαν για τους κινδύνους και τις “υποχρεώσεις” τους, τις “κόκκινες” γραμμές, καθώς επίσης και για την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ακολούθησε η συμπλήρωση του ανώνυμου ερωτηματολόγιο που μοίρασε σε όλους τους παίκτες του Εθνικού ο κ. Μηνούδης, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής έρευνας που διεξάγεται σχετικά με τον εθισμό των αθλητών στο τζόγο. Παράλληλα στους αθλητές δόθηκε και το σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό, προκειμένου οι ακρίτες να εφοδιαστούν με όλες τις απαραίτητες γνώσεις, που θα τους βοηθήσουν να “προστατεύσουν” με τον καλύτερο τρόπο τον εαυτό τους, το οικείο περιβάλλον τους αλλά και το ίδιο το άθλημα από τους κινδύνους του στοιχηματισμού.