Φανατίζουν παίκτες και κόσμο εναντίον της Ξάνθης στο Γεντί Κουλέ

Ανταπόκριση από την Κρήτη: Λάζαρος Φιλιππίδης

–  Με σειρά δημοσιευμάτων, αρκετά μέσα ενημέρωσης της Κρήτης προσπαθούν να… φανατίσουν τους παίκτες αλλά και τον κόσμο του ΟΦΗ εναντίον της Ξάνθης στο παιχνίδι της Κυριακής με την Ξάνθη, υποστηρίζοντας ότι ο ΟΦΗ οφείλει να κερδίσει την ομάδα της Θράκης και να την ρίξει στην Β’ Εθνική κόντρα στην φιλολογία που φέρεται να έχει αναπτυχθεί. Παραθέτουν μάλιστα και μια σειρά από λόγους.

 

Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι τα όσα αναφέρει ο ηρακλειώτης δημοσιογράφος και ένας εκ των πιο γνωστών ρεπόρτερ του ΟΦΗ Μανώλης Σαρρής στο blog που διατηρεί στο οπαδικό site Gentikoule, όπου αναφέρει ότι η καχυποψία κάνει μόνο κακό στον ΟΦΗ και υποστηρίζει πως όλοι την Κυριακή θα διαψεύσουν «φίλους» και εχθρούς.

Αναλυτικά, το άρθρο του Μ. Σαρρή που αναδημοσιεύει το ThrakiSportS για να βάλει τον κόσμο της Ξάνθης και γενικά της Θράκης στο κλίμα που δημιουργείται στην Κρήτη ενόψει αυτού του αγώνα:

Κίνητρα υπάρχουν πολλά για τον αγώνα της Κυριακής κόντρα στην Ξάνθη. Η κατάληψη της έκτης θέσης, το καλύτερο αντίο μπροστά στον κόσμο, το φτιάξιμο της ψυχολογίας εν όψει ΠΑΟ και, και, και…

«Κολοκύθια με ρίγανη» για όλα τα παραπάνω! Την άκουσα την φράση στο ραδιόφωνο και μου άρεσε.Άλλα ταιριάζει «γάντι» στην δική μας υπόθεση. Όλα τα παραπάνω έρχονται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα από την στιγμή που το μεγαλύτερο κίνητρο που υπάρχει μεταξύ των παικτών δεν είναι άλλο από όσα τραγελαφικά συνέβησαν στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Τότε που ο (αστείος) Λαμπρόπουλος, ο (ακόμα πιο αστείος) Πανόπουλος, τα παλικαράκια της Ξάνθης έπαιζαν μπιλιάρδο στην πλάτη όλων όσων ήταν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο που (πρέπει να) έχουν υπ’ όψιν τους οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ.

Για τον παράγοντα «καχυποψία» δεν έχω να πω και πολλά. Στην Ελλάδα πάντα θα ζούμε υπό το καθεστώς της. Πάντα θα τρέμουμε και δεν θα κοιτάζουμε κατάματα την αλήθεια όταν χάνει ο ΟΦΗ και ο κάθε ΟΦΗ. Θα έχουμε να λέμε για «αδιάφορους» παίκτες, για ομάδες που «στήνονται», για χίλιαδυο πράγματα που είναι ικανά να αλλοιώνουν την αγάπη και το μεράκι μας για την μπάλα και την αγαπημένη μας ομάδα.

Όλα τα παραπάνω, τα γνωρίζουν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Ξέρουν ότι την Κυριακή θα έχουν πάνω τους στραμμένα τα βλέμματα όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας. Και θα χρειάζεται να αποδεικνύουν σε κάθε επαφή τους με την μπάλα ότι δεν είναι ελέφαντες. Το πώς και το γιατί εδώ που φτάσαμε, το γνωρίζουν και οι ίδιοι.

Όμως όπως έγραψα παραπάνω, οι τραμπουκισμοί του πρώτου γύρου δεν ξεχνιούνται από κανέναν.Το «καροτσάκι» που πήγαν τον Σα Πίντο, η φαρσοκωμωδία των τελευταίων λεπτών που έστησαν οι παίκτες της Ξάνθης αλλά και το «σφυρίζω αδιάφορα» του εξυγιαντή Πανόπουλου. Που όλη την χρονιά έχει βγάλει 30 ανακοινώσεις και όταν χρειάστηκε να δείξει ότι είναι διαφορετικός, αυτός κώλωσε και γελούσε μιλώντας σε τοπική εφημερίδα της Ξάνθης κάνοντας λόγο για «κωλοφαρδία»!

Η καχυποψία είναι μέρος της καθημερινότητας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Άλλες φορές άδικα ,άλλες (περισσότερες) δικαιολογημένα. Όμως, όπως έχω γράψει και στο παρελθόν, στην περίπτωση του ΟΦΗ το δικό του παραμύθι δεν έχει κανέναν δράκο να κρύβεται από πίσω του.

Πλέον, την Κυριακή οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ που έβγαλαν την ομάδα στον «αφρό» θα αποδείξουν σε εχθρούς και «φίλους» που τους περιμένουν στην γωνία ότι όλα έχουν και τα όρια τους…