«Η 10η στην Καβάλα!!!», ευχήθηκε ο Χριστοφιδέλης σηκώνοντας την κούπα

Αποστολή στην Καλαμάτα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Στην Καλαμάτα το 2003 ο Γιώργος Ντράγκοβιτς ως παίκτης της ΑΕ Νίκαια είχε γράψει ιστορία κατακτώντας το Κύπελλο και φτάνοντας συνολικά τις 9 κατακτήσεις στην καριέρα του. Στην Καλαμάτα το 2014, ένα… γειτονόπουλό μας, ο καβαλιώτης Κώστας Χριστοφιδέλης έγραψε κι αυτός ιστορία, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του παλιού του συμπαίκτη κι αφού το πανηγύρισε με την ψυχή του μαζί με τους συμπαίκτες του ευχήθηκε «το 10ο να το κατακτήσω στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Καβάλα…».

 

Το σίγουρο είναι πάντως ότι μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή, ο διεθνής ακραίος θα απολαμβάνει την τωρινή του επιτυχία. «Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να κατακτάς έναν τίτλο με την ομάδα σου και να το συνδυάζεις με ένα προσωπικό επίτευγμα. Εύχομαι να είμαι υγιής και να μπορέσω και τα επόμενα χρόνια να πανηγυρίσω κι άλλες κούπες».

Ο Χριστοφιδέλης ήταν αυτός που λίγο πριν τις δέκα το βράδυ κλήθηκε ως αρχηγός να σηκώσει την κούπα, την 14η για τον Ολυμπιακό σε 28 συνολικά διοργανώσεις κυπέλλων που έχουν διεξαχθεί. Οι ερυθρόλευκοι παρά την απώλεια του πρώτου σετ και παράλληλα την απώλεια τριών παικτών τους κατά τη διάρκεια του αγώνα (Σμαραγδής, Στεφάνου, Βολουδάκης) βρήκαν τον τρόπο να πανηγυρίσουν την πρώτη τους φετινή νίκη επί της Κηφισιάς στο κατάμεστο κλειστό της Παραλίας. Μπορεί να έχασαν το πρώτο σετ με 19-25 στον τελικό, που διαιτήτευσε ο εβρίτης Χρήστος Μπαντιανίδης, αλλά η ψυχή και η καρδιά αλλά και η βαριά φανέλα του πρωταθλητή μίλησαν στην συνέχεια, με αποτέλεσμα να πάρουν τα τρία επόμενα με 25-18, 25-20, 25-23. 

Για τον πολύπειρο Καβαλιώτη ο τελικός της Κυριακής ήταν μια μεγάλη πρόκληση για την ομάδα ιδιαίτερα μετά την απώλεια του πρώτου σετ. «Χάσαμε το πρώτο σετ, με τον ίδιο τρόπο που είχαμε χάσει και τα προηγούμενα σετ με την Κηφισιά. Σε έναν τελικό όμως επιβάλλεται να αντιδράσεις, κάτι που κάναμε εμείς και δείξαμε σαν ομάδα αλλά και σαν άτομα ότι έχουμε χαρακτήρα. Θα πρέπει όμως να μην αφήσουμε να συμβεί αυτό ξανά και να παίζουμε από την αρχή του αγώνα με τον ίδιο τρόπο».

Ο άσος του Ολυμπιακού στάθηκε και στις απώλειες που είχε η ομάδα του στη διάρκεια του αγώνα. «Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σου εκείνη τη στιγμή είναι η υγεία των συμπαικτών σου και εύχομαι να μην είναι κάτι σοβαρό. Μας πείσμωσαν όμως αυτές οι ατυχίες κι όλοι οι υπόλοιποι καταβάλλαμε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να φτάσουμε στη νίκη», είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ.

Ο Χριστοφιδέλης αφιέρωσε το Κύπελλο στο γιο του Δημήτρη, το προσωπικό του ρεκόρ στην κόρη του Ιωάννα και κλείνοντας στάθηκε στην ατμόσφαιρα που έζησε στο κλειστό της Καλαμάτας. «Έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν πως όταν υπάρχει θέληση και καλή διάθεση απ’ όλους, τότε όλα γίνονται. Η αλήθεια είναι ότι έπαιξε ρόλο και το όνομα του αντιπάλου ώστε να υπάρχει αυτή η εξαιρετική ατμόσφαιρα. Στο γήπεδο σήμερα είδαμε παλιούς αθλητές, οικογένειες με παιδιά, αλλά επειδή είμαστε στην Ελλάδα και πάντα θέλουμε να ακούμε φωνές και τραγούδια για την ομάδα μας κι η παρουσία των οπαδών του Ολυμπιακού έδωσε ένα ξεχωριστό χρώμα, αφού όλοι χρειάζονται.