Το άγνωστο παρασκήνιο της ανανέωσης Μάντζιου με τον Πανθρακικό

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Είναι πλέον επίσημο και με… ανακοίνωση. Ο προπονητής του Πανθρακικού Άκης Μάντζιος ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα της Κομοτηνής, όπως πρώτο αποκάλυψε το ThrakiSportS το απόγευμα της Κυριακής. 

Η Θρακιώτικη ΠΑΕ το μεσημέρι έκανε την αναμενόμενη ανακοίνωση, όπου ωστόσο δεν αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με τα έτη επέκτασης του συμβολαίου του Έλληνα τεχνικού. Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ομάδα της Κομοτηνής γράφει: “Η ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας την με τον προπονητή Άκη Μάντζιο”.

Η πρόθεση για την ανανέωση της συνεργασίας υπήρχε από την πλευρά του Πανθρακικού και είχε φανεί και από την πλευρά Μάντζιου, που λέγεται άλλωστε ότι με τον τρόπο του απέρριψε καλύτερες οικονομικά προτάσεις από την Κύπρο πριν από δύο μήνες, γεγονός που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από την διοίκηση των Κομοτηναίων. Ωστόσο, ο χρόνος της υπογραφής, το μεσημέρι της Κυριακής, πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό, είχε και αρκετή δόση… τύχης, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Τζελέπης.

«Αιφνιδίως έφυγε από το ξενοδοχείο ο Άκης (Μάντζιος) και συναντηθήκαμε τυχαία στο κέντρο της πόλης και αποφασίσαμε σε λιγότερο από μία ώρα την ανανέωση της συνεργασίας μας. Για αυτό αποφασίσαμε να μοιραστούμε από τα μεγάφωνα τη χαρά μας για αυτό το γεγονός», σχολίασε ο Τζελέπης το πρωί της Δευτέρας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σπορ FM.

Ο ίδιος ο Άκης Μάντζιος στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό σχολίασε για την ανανέωση: «Όταν έρχονται θετικά αποτελέσματα κι έχεις μία καλή χρονιά, είναι λογικό να προχωράς σε ανανέωση. Οι άνθρωποι της ομάδας ήθελαν να μείνω, ήθελα κι εγώ. Είπαμε γρήγορα κάποια πράγματα για την ομάδα και το θετικό είναι πως έχουμε χρόνο για να κάνουμε τον σχεδιασμό μας. Θα γίνει προσπάθεια να κρατηθεί ο κορμός, να ανανεωθούν τα συμβόλαια και να είμαστε καλύτεροι του χρόνου που θα είναι πιο δύσκολο το πρωτάθλημα».

Στο ίδιος μήκος κύματος , ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανθρακικός συμπληρώνει:  «Γενικότερα έχουμε μία φιλοσοφία πως όταν κάτι πηγαίνει καλά, πρέπει να συνεχίζεται. Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι από τη δουλειά του Άκη Μάντζιου και των συνεργατών του. Για αυτό τον λόγο δεν βλέπαμε κάποιον λόγο να μην συνεχίσουμε και του χρόνου. Δεν έχουμε εξασφαλίσει την παραμονή και έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Για αυτό τον λόγο προχωρήσαμε στη συγκεκριμένη ενέργεια. Θέλαμε να παλέψει ο προπονητής μας. Θέλουμε δύο με τρεις βαθμούς για να πούμε πως σίγουρα θα είμαστε στην κατηγορία. Δεν περιμέναμε να δούμε τα τελευταία εννιά παιχνίδια για να δούμε τη δουλειά του προπονητή μας. Είμαστε ικανοποιημένοι από τα δείγματα γραφής του. Σίγουρα ήταν ένα πολύ μεγάλο εμπόδιο οι πολλές αλλαγές που υπήρξαν στο ρόστερ της ομάδας. Ξεκινήσαμε τώρα με την παραμονή του προπονητή, να κρατήσουμε και τους παίκτες, να έχουμε έναν κορμό και το καλοκαίρι με σωστές προσθήκες θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τις βάσεις για κάτι καλύτερο».