Γιατί χάθηκε για την Αλεξανδρούπολη ο τελικός του Κυπέλλου Χάντμπολ…

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί τελικά ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας χάντμπολ Ανδρών, αφού η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος προτίμησε την υποψηφιότητα της αχαϊκής πρωτεύουσας από εκείνη της Αλεξανδρούπολης.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έγινε γνωστή μετά από τηλεφωνική επικοινωνία της ΟΧΕ με τη διοίκηση της ομάδας των Κυκλώπων, ενώ αναμένεται άμεσα να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους επιλέχθηκε η Πάτρα είναι το ξενοδοχείο, που θα φιλοξενήσει τις αποστολές των ομάδων και τους διαιτητές, όπως επίσης και το μικρότερο κόστος μετακίνησης των δύο φιναλίστ, που πιθανότατα θα είναι η ΑΕΚ (αντιμετωπίζει τον Δούκα στον ημιτελικό στο Δαϊς) και ο Διομήδης Άργους (παίζει με τον ΓΑΣ Κιλκίς στη Νέα Κίο).

Εκτός αυτού, δοκιμασμένη από τον προπερσινό τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ θεωρήθηκε και η λύση του κλειστού γυμναστηρίου Δ. Τόφαλος, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 5.000 θεατές, πολλαπλάσιους από εκείνους του “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”.

Έτσι, χάθηκε η ευκαιρία να φιλοξενήσει η Αλεξανδρούπολη μία ακόμη σπουδαία διοργάνωση, έπειτα απ’ αυτή του League Cup του βόλεϊ, αλλά στη διοίκηση των Κυκλώπων υπάρχει η αισιοδοξία ότι η πρωτεύουσα του Έβρου μπορεί στο μέλλον να διεκδικήσει με αξιώσεις αντίστοιχες διοργανώσεις.