Γ’ Εθνική: Όσα έγιναν στο ντέρμπι κορυφής Ασπίδα Ξάνθης – Ευκαρπία

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Μετά από ένα γκραν γκινιόλ παιχνίδι που κρίθηκε στο τέλος, η Ασπίδα Ξάνθης πέτυχε πολύ σπουδαία νίκη επί της Ευκαρπίας στο ντέρμπι κορυφής. Προσπέρασε έτσι τον ομάδα της Θεσσαλονίκης στην βαθμολογία και εκμεταλλευόμενη το ρεπό του Ανατόλια, ισοβαθμεί μαζί του στην πρώτη θέση.

 

Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Ανατόλια έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, άρα ουσιαστικά είναι μπροστά κατά δύο νίκες, μόνο και αήττητο στην κορυφή και φυσικά πρώτο φαβορί για την άνοδο. 

Κορυφαίος για τους Ξανθιώτες ο Στεφανίδης που παρά τον τραυματισμό του σημείωσε 23 πόντους με 5 τρίποντα και ηγήθηκε της προσπάθειας της Ασπίδας. Διψήφιο αριθμό πόντων πέτυχαν ακόμα οι Σταμπουλής, Κουτσογιάννης και Δενδρινός.

Ουσιαστικά τα πάντα κρίθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Σε αυτήν την περίοδο η ομάδα της Ασπίδας κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της και να πάρει μια νίκη ουσίας, ενώ στα πρώτα τρία δεκάλεπτα το παιχνίδι πήγαινε πόντο – πόντο.

Διαιτητές: Ευφραιμίδης – Ταρενίδης Κ.
Τα δεκάλεπτα: 19-17, 39-37 (ημίχρονο), 59-60, 84-78 (τελικό αποτέλεσμα).

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Παναγιωτόπουλος): Δενδρινός 11 (2), Οικονόμου 8 (2), Σταμπουλής 15 (2), Στεφανίδης 23 (5), Καραμπέκης 3(1), Κουτσογιάννης 12 (1), Λιβισιάνος, Τατάρης 4 (1), Κωτάκης, Πετς 8 (1), Καλαματιανός, Κουμπάνης.
ΕΥΚΑΡΠΙΑ (Αντωνιάδης): Κουπαράνης 18 (2), Παπαευαγγέλου 12, Χατζημιχαηλίδης 5, Κοϊμτζόγλου 12 (1), Αρνίδης 13 (1), Μπάκος 8 (1), Λεοντής, Καρούζος 8, Κολότσιος, Παρασκευόπουλος, Ζησόπουλος 2, Βλάχος.