Άλμα στην (ολυμπιακή) ιστορία από τον Νικόλα Πολυχρονίδη

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Ο Νίκος Πολυχρονίδης έγινε ο πρώτος αθλητής της Ελλάδας στην ιστορία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που συμμετείχε στο άθλημα του άλματος με σκι, ένα από τα θεαματικότερα του ολυμπιακού προγράμματος.

 

Με καταγωγή από την ευρύτερη περιφέρειά μας αλλά γεννημένος στη Βρέμη από Έλληνα πατέρα και Γερμανίδα μητέρα, ο 24χρονος αθλητής ήταν 48ος με 85 βαθμούς στον προκριματικό του Σαββάτου, πρώτης ημέρας του αγωνιστικού προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων. Το άλμα του Πολυχρονίδη είχε μήκος 83.5 μέτρα.

Ο απόφοιτος της περίφημης σχολής άλματος με σκι στο Όμπερστντορφ δεν προκρίθηκε στον τελικό και περιμένει τη διεξαγωγή του τελικού την Κυριακή (9/2) για να μάθει την τελική του θέση στην κατάταξη. Δεν είχε άλλωστε πολλές ελπίδες, αφού στη χώρα μας δεν υπάρχει τέτοια εγκατάσταση. Πήγε για την συμμετοχή και την ευχαριστήθηκε.

Ο Νικόλας Πολυχρονίδης κατάγεται από το χωριό Λεκάνη, που υπάγεται διοικητικά στον Δήμο Νέστου. Πρόκειται για συνοικισμό που περιτριγυρίζεται από βουνά, εξού και η ονομασία του. Έχει υψόμετρο 740 μέτρα και απέχει 47 χιλιόμετρα από την Ξάνθη, 32 από την Χρυσούπολη και 40 από την Δράμα.

“Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Γερμανία, αλλά κάθε χρόνο είμαι στην Ελλάδα, στο χωριό μου και στην όμορφη Καβάλα. Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας, να είστε καλά και πολλά χαιρετίσματα στην Θράκη”, ήταν τα λόγια του προς το ThrakiSportS.