Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον διαιτητή της αναμέτρησης της Ξάνθης με τον Εργοτέλη

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ο Αθηναίος Ανδρέας Παππάς ορίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ να διευθύνει την εκτός έδρας αναμέτρηση της Skoda Ξάνθη με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο.

Ο 34χρονός ρέφερι του Συνδέσμου Διαιτητών Αθήνας και γιος του παλιού διαιτητή Γιώργου Παππά, βρίσκεται στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου από το 2009 και θεωρείται ένα από τα «βαριά» χαρτιά παρότι ουκ ολίγες φορές έχει βρεθεί στο στόχαστρο για της αποφάσεις του. Το πρώτο παιχνίδι που σφύριξε στην μεγάλη κατηγορία ήταν στης 29-08-2009 και στον αγώνα της Καβάλας με τον Αστέρα Τρίπολης οπού για την ιστορία οι «αργοναύτες» ηττήθηκαν με 0-1.

Αξίζει να σημειώσουμε πως από την περασμένη αγωνιστική περίοδο πήρε το χρίσμα του διεθνή, παίζοντας μέχρι τώρα διεθνή φιλικά ομάδων Νέων και αγώνες για τα προκριματικά του Europa League, φέτος έπαιξε σε τρία διεθνή ματς με απολογισμό 1 ισοπαλία(2-2) και 2 νίκες φιλοξενουμένων αμφότερες με 0-1.

Πάμε να δούμε τώρα την παράδοση του με τις δύο αντιπάλους στην αναμέτρηση του Παγκρήτιου. Η αλήθεια είναι πως στην Ξάνθη δεν «πετάνε και την σκούφια» για τον ορισμό του Παππά και ειδικά για τις τελευταίες του διαιτησίες σε παιχνίδια της Ξάνθης, άλλωστε η Ξάνθη μετρά μόλις μια νίκη με διαιτητή τον Παππά και αυτή το 2009 σε έναν εντός έδρας αγώνα με τον Ηρακλή(4-3), από εκεί και πέρα και ειδικά εκτός έδρας τα πράγματα για την Ξάνθη είναι πολύ αρνητικά.

Συνολικά ο Ανδρέας Παππάς έχει σφυρίξει σε 6 παιχνίδια της Ξάνθης, τέσσερα  στα Πηγάδια(1 νίκη, 1 ισοπαλία και 2 ήττες), ενώ στα δυο παιχνίδια που η Ξάνθη βρήκε τον  Παππά μακριά από τα Πηγάδια γνώρισε ήττες από την ΑΕΚ(1-0) και την  Λάρισα(3-0) αμφότερες το 2010).  Τελευταία ματς που σφύριξε την Ξάνθη ήταν οι εντός έδρας ήττες από τον ΠΑΟ(2-3 το 2011) και την περσινή ήττα από τον Ολυμπιακό με 0-2.

Σε αντίθεση με την Ξάνθη ο Παππάς μόλις μία φορά σφύριξε σε παιχνίδι του Εργοτέλη, με τους Κρητικούς να χάνουν από τον Ολυμπιακό με 2-3 στης 24-09-2013.

Φέτος σφύριξε σε 7 παιχνίδια με απολογισμό 4 νίκες γηπεδούχων, 1 ισοπαλία, ενώ 2 φορές οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με τους τρείς βαθμούς της νίκης, με τα τέρματα να είναι 14 για τους γηπεδούχους και 11 για τους φιλοξενούμενους.

Το κύριο χαρακτηριστικό των αγώνων που σφυρίζει ο Αθηναίος είναι τα πολλά τέρματα χαρακτηριστικό πως στα 5 από τα 7 παιχνίδια που σφύριξε φέτος είχαμε πάνω από 2 γκολ ενώ στα άλλα δύο μπήκαν ακριβώς δύο τέρματα, ενώ επίσης εντυπωσιακό είναι πως μόλις στα 3 παιχνίδια σκόραραν και οι δύο ομάδες. Ενώ τέλος να σημειώσουμε πως ο φυσιοθεραπευτής στο επάγγελμα Παππάς έχει τιμωρήσει με κίτρινη κάρτα τους ποδοσφαιριστές 33 φορές, ενώ μόλις 1 φορά παρατήρησε ποδοσφαιριστή με κόκκινη. Πάντως άξιο αναφοράς είναι πως δεν έχει σημειώσει ούτε ένα πέναλτι.