Αγώνες πρωταθλημάτων στην Θράκη υπό την σημαία… ξένου κράτους (;!)

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Πλησιάζει η ώρα της σπουδαίας ευρωπαϊκής αναμέτρησης ανάμεσα στον Εθνικό και την βελγική Ασε Λένικ και πλέον οι πάντες στον Εθνικό στρέφουν την προσοχή τους εκεί. Αν και όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες, μάλλον βιάστηκαν να το κάνουν.

Βλέπετε, ήδη από το περασμένο Σάββατο έχει αναρτηθεί η σημαία του Βελγίου στο κλειστό “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”, δίπλα από την ελληνική, της… CEV (που μας ενημερώνουν αρμοδίως ότι δεν έχει… ξεμείνει αλλά σκόπιμα παραμένει όσο έχει ακόμα ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ο Εθνικός) και φυσικά την φανέλα του Νίκου Σαμαρά.

Μέχρι τώρα λοιπόν είχαμε το… άτοπο, να παίζουν αγώνες ομάδες όπως το μπάσκετ του Εθνικού ή της Ολυμπιάδας Αλεξανδρούπολης και το χάντμπολ των Κυκλώπων, υπό την σημαία της… Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βόλεϊ.

Πλέον, από το περασμένο Σάββατο είχαμε και διεξαγωγή αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος υπό την σημαία (και) ξένου κράτους!!!

Κάτω από αυτήν αγωνίστηκε η Νίκη Αλεξανδρούπολης με τα Γρεβενά για την Α2 Γυναικών, κάτω από αυτήν ο Εθνικός με τον Άρη για την Volley League, κάτω από αυτήν έπαιξαν και την Κυριακή τα τμήματα μπάσκετ του Εθνικού και της Ολυμπιάδας Αλεξανδρούπολης με ΜΕΝΤ και την Χρυσούπολη.

Την ίδια ώρα, σε όλα τα γήπεδα όλου του κόσμου, οι ξένες σημαίες (και αυτές της CEV και κάθε CEV, είτε ονομάζεται στο ποδόσφαιρο UEFA Champions League είτε στο μπάσκετ FIBA Europe είτε οτιδήποτε άλλο) ανεβαίνουν και κατεβαίνουν πριν και μετά από τον κάθε ευρωπαϊκό αγώνα.

Μακάρι πάντως, αφού αυτή είναι η απόφαση των ανθρώπων του Εθνικού, η ευρωπαϊκή σημαία να μην χρειαστεί να κατέβει ποτέ. Και αντιθέτως, να χρειαστεί να δοθούν πολλοί ακόμα αγώνες των φετινών ελληνικών πρωταθλημάτων υπό τις σημαίες ξένων κρατών και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βόλεϊ. Και μια πρώτη αρχή για αυτό θα είναι μια καθαρή νίκη στον αγώνα της Τετάρτης με την βελγική ομάδα…