Οι καθηγητές διαιτησίας κρίνουν τα σφυρίγματα του Ζαχαριάδη στο Ελ Θράκικο

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Τα σφυρίγματα του Πραξιτέλη Ζαχαριάδη προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις από την πλευρά της Ξάνθης και όπως ήταν φυσιολογικό, οι… τηλεκαθηγητές διαιτησίας ασχολήθηκαν δεόντως με την περίπτωσή του και όσα έγιναν στο Ελ Θράκικο.

Ο Παναγιώτης Βαρούχας, πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Αθήνας, ήταν ιδιαίτερα καυστικός. Είπε στον Σπορ FM: «Ο Ζαχαριάδης έδωσε το δικαίωμα να προχωρήσει σε ανακοινώσεις ο κ. Πανόπουλος. Ο Ζαχαριάδης είχε τιμωρηθεί επειδή δεν είχε δώσει δύο πέναλτι στο Απόλλωνα-Πανθρακικός. Έτσι έγινε και χθες. Υπήρξε ένα τράβηγμα στην περιοχή και δεν έδωσε πέναλτι. Στο 2-1 έγινε με καταφανέστατο οφσάιντ και υπήρξε μεγάλη κουβέντα. Ο βοηθός την πάτησε με την τροποποίηση του κανονισμού για το οφσάιντ. Υπήρξε “καραμπόλα” και ο βοηθός έκανε λάθος και έτσι υπήρξαν οι ανακοινώσεις. Υπήρξαν και οι δύο αποβολές, οι οποίες ήταν σωστές για τον Φλίσκα – με διαφορά ενός λεπτού – και εκείνη του Μουκουάνα (σ.σ. Παΐτο)».

Ο Περικλής Βασιλάκης, που σχολίασε τις αμφισβητούμενες φάσεις στην Δημόσια Τηλεόραση, επισήμανε ότι οι δύο κόκκινες κάρτες είναι σωστές, ενώ σε σχέση με το επίμαχο γκολ του Κάσες υποστήριξε ότι από το σημείο που είναι η κάμερα είναι οριακό, αλλά στην περίπτωση αυτή θα στηρίξει την άποψη του διαιτητή που είναι εντός αγωνιστικού χώρου. Σε γενικές γραμμές πάντως, εκτίμησε ότι ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης έχασε λίγο τον έλεγχο του αγώνα. Για το θέμα του πέναλτι δεν είχε άποψη, καθώς η Δημόσια Τηλεόραση δεν είχε το επίμαχο πλάνο για να του το δείξει!

Τέλος, ο Ναούμ Μιντιούρης, που σχολίασε τις επίμαχες φάσεις στην αθλητική εκπομπή του Σκάι υποστήριξε από την πλευρά του επίσης ότι ήταν σωστές οι δύο κόκκινες, είπε ότι ήταν πέναλτι η φάση με τον Σολάρι ενώ το δεύτερο γκολ του Πανθρακικού, αν και οριακά, έπρεπε να ακυρωθεί γιατί είναι οφσάιντ. Δείτε σε βίντεο τον σχολιασμό του κ. Μιντιούρη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που η ανακοίνωση της Ξάνθης μιλάει για ένα πέναλτι σε φάουλ στον Μάνταλο, κανένας από τους τρεις καθηγητές διαιτησίας δεν αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση.

[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/x9oTDCPUd1I?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen]