Αποκάλυψη: «Κρούση» σε Νιγηριανό αμυντικό χαφ έκανε την Πρωτοχρονιά η Skoda Ξάνθη!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Δημήτρης Καλτέκης

–  Συμβόλαιο διάρκειας 18 μηνών πρόσφερε η Skoda Ξάνθη στο Νιγηριανό ποδοσφαιριστή Στέφεν Σάντεϊ, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ από τη Νιγηρία. Σύμφωνα με όσα διαβάζει το ThrakiSportS σε αυτά, η Skoda Ξάνθη ανήμερα της Πρωτοχρονιάς πρότεινε το συμβόλαιο στον 25χρονο αμυντικό μέσο που ανήκει στην ομάδα Μπνέι Σακχνίν από το Ισραήλ.

 

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ράινερ Μάουρερ επιθυμεί διακαώς να προσθέσει τον παραπάνω παίκτη στο “ρόστερ” της ξανθιώτικης ομάδας το συντομότερο δυνατόν κι έτσι η Ξάνθη κατέθεσε επίσημη πρόταση αναμένοντας την απάντηση του παίκτη.

«Χρειάζομαι χρόνο συμμετοχής και να παίζω κανονικά, οπότε εξετάζω τις προτάσεις που μου έκαναν η Skoda Ξάνθη και ακόμη τρεις σύλλογοι που έδειξαν ενδιαφέρον, η Skoda Ξάνθη όμως μου προσφέρει αυτή την ευκαιρία», αποκάλυψε ο ίδιος.

Ο Στέφεν Ομπαγιάν Σάντεϊ (Stephen Obayan Sunday) όπως είναι το πλήρες όνομα του Νιγηριανού «μεγάλωσε» ποδοσφαιρικά στην Ισπανία όπου σημείωσε συμμετοχές με τις μικρές Εθνικές, όμως τελικά επέλεξε την Εθνική Νιγηρίας, καθώς το 2011 φόρεσε μία φορά τη φανέλα της σε επίσημο αγώνα απέναντι στη Γουϊνέα

Εδώ και μία διετία όμως, λόγω του περιορισμένου χρόνου συμμετοχής στις ομάδες όπου αγωνίστηκε δεν ξαναφόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο και πλέον ελπίζει να μεταγραφεί σε ομάδα όπου θα παίζει, με την ελπίδα να κληθεί στην αποστολή της Εθνικής Νιγηρίας που θα ταξιδέψει το καλοκαίρι στη Βραζιλία για το «Μουντιάλ 2014».

Ο 25χρονος (γεν. 17/08/1988) γεννήθηκε στο Λάγκος της Νιγηρίας όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες «FC Ebedei» και «Jegede Babes». Το 2003 συμμετείχε σε δύο πρωταθλήματα Νέων σε Σουηδία και Ισπανία όπου εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του, με αποτέλεσμα να δεχθεί πρόταση πενταετούς συμβολαίου από την Πόλι Εχίδο (Β’ κατηγορία Ισπανίας).

Εκεί αγωνίστηκε σε 63 παιχνίδια πρωταθλήματος και στη συνέχεια το 2007 σε ηλικία 19 ετών αποκτήθηκε από τη Βαλένθια.Εκεί όμως έχοντας μπροστά του μεγάλο ανταγωνισμό και λιγοστό χρόνο συμμετοχής, παραχωρήθηκε διαδοχικά στις Οσασούνα, Μπέτις και Νουμάνθια. Από την τελευταία αποκτήθηκε με μεταγραφή (το 2011) και έμεινε για δύο χρόνια, ενώ το περσινό καλοκαίρι συμφώνησε με την Μπνέι Σακχνίν του Ισραήλ σε διετές συμβόλαιο.

Με τις μόλις δύο συμμετοχές του μέχρι στιγμής όμως στο πρωτάθλημα του Ισραήλ φαίνεται ότι ο υποψήφιος μετεγγραφικός στόχος της Ξάνθης δεν είναι ικανοποιημένος κι έτσι περιμένει τις προτάσεις που θα του γίνουν ώστε να μετακινηθεί. Να σημειώσουμε ότι εκτός της Skoda Ξάνθη, πρόταση στον παίκτη έχει κάνει και η βουλγαρική ΤΣΣΚΑ Σόφιας κι έτσι με αγωνία αναμένονται οι διαπραγματεύσεις και η οριστική απόφασή του.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες ο μεγαλομέτοχος της ξανθιώτικης ΠΑΕ Χρήστος Πανόπουλος, σε συνέντευξή του δήλωσε ότι δεν θα γίνει καμία μεταγραφή την τρέχουσα μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ωστόσο τα γεγονότα φαίνεται ότι… κάτι κινείται στον μεταγραφικό σχεδιασμό και αφορά τη θέση του αμυντικού μέσου. Τώρα αν αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως να υπάρξει κάποια αποχώρηση ή αν η κίνηση για την απόκτηση του Νιγηριανού θα γίνει για την ενίσχυση, αναμένεται να φανεί τις επόμενες ημέρες…