Οι στατιστικές κατηγορίες που χτυπάνε πρωτιές η Ξάνθη, ο Πανθρακικός και οι παίκτες τους

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε και μεγάλο ενδιαφέρον προκαλούν οι αριθμοί, καθώς οι ομάδες της Θράκης παρουσιάζονται αρκετά ψηλά σε ορισμένες στατιστικές κατηγορίες και μάλιστα σε δύο από αυτές κατέχουν παίκτες τους την πρωτιά!

Στα γκολ τρίτος σκόρερ μέχρι στιγμής αναδεικνύεται ο Σολάρι της Ξάνθης με 9 τέρματα, με τον Ιγκορ του Πανθρακικού που έχει πετύχει τα περισσότερα για τους Κομοτηναίους να βρίσκεται πιο πίσω με 7, ενώ πάντα στην πρώτη θέση βρίσκεται ο καβαλιώτης Κώστας Μήτρογλου με 14 τέρματα.

Στην κατηγορία “γκολ ανά τελικές προσπάθειες”, πάλι πρώτος έρχεται ο Μήτρογλου με ένα γκολ ανά 2,7 τελικές. Δεύτερος είναι ο Σαβιόλα με 1/3,3 και τρίτος ο Σολάρι της Ξάνθης με 1 γκολ ανά 3,4 προσπάθειες. Στην τέταρτη θέση ακολουθεί ο Ιγκορ του Πανθρακικού με 1 γκολ ανά 3,7 προσπάθειες.

Στις ασιστ πρώτος είναι ο Πέρεθ του ΠΑΟΚ με οκτώ. Στην τέταρτη θέση συναντάμε τον Σολάρι με 6 ασίστ, κάτι που δείχνει ότι ο παίκτης της Skoda δεν βάζει μόνο γκολ, αλλά τα δημιουργεί κιόλας σερβίροντάς τα σε άλλους συμπαίκτες του.

Πρωτιά έχουμε για την Θράκη στα κλεψίματα. Στην κατηγορία αυτή πρώτος είναι ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού Ντίνο Σέρεμετ με 96 και ακολουθούν οι Ντάνιελ Ερνάντεζ (Αστ. Τρίπολης) με 94 και ο Αντώνης Γιωργαλλίδης (Πλατανιάς) με 88.

Ο Σέρεμετ βρίσκεται και στην πρώτη πεντάδα των αποκρούσεων από τερματοφύλακες, όπου την πρώτη θέση έχει ο Τζόρβας του Απόλλωνα Σμύρνης με 64 συνολικά στο σύνολο του πρώτου γύρου.

Μένοντας στον Πανθρακικό, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κάσες μπορεί να αποτελεί από τους κορυφαίους παίκτες της ομαδας, αλλά βρίσκεται στην δεύτερη θέση μεταξύ όλων των παικτών της Super League μιας κατηγορίας που όλοι θα ήθελαν να αποφύγουν, αυτής των λαθών. Ο Κάσες έχει 129 λάθη και τον ξεπερνά μόνο ο Ουμπιδες του Ατρομητου με 133.

Σε ομαδικό επίπεδο, αίσθηση προκαλεί το υψηλό ποσοστό ευστοχίας των ομάδων της Θράκης, Στην κατηγορία για τα γκολ ανά τελικές προσπάθειες προηγείται όπως ήταν αναμενόμενο ο Ολυμπιακος με ένα ανά 4,5 ενώ ακολουθούν στην 2η θέση η Ξανθη με 1 γκολ ανά 6,1 προσπάθειες και 3ος ο Πανθρακικος με 1 γκολ ανά 6,9 προσπάθειες.

Στα κλεψίματα πρώτος είναι ο Πανθρακικος με 461 και 3η η Ξανθη με 438. Στις αποκρούσεις πρώτος είναι ο Απ.Σμυρνης με 91 και 4ος ο Πανθρακικος 81. Τέλος, στην κατηγορία των λαθών, 1ος είναι ο Παναθηναικος με 872 και στην 2η θέση η Ξάνθη με 843. 

Κατά συνέπεια, με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου βλέπουμε στους κορυφαίους παίκτες του πρωταθλήματος σε τρεις στατιστικές κατηγορίες την Ξάνθη, κατά βάση με τον Σολαρι, και σε πέντε στατιστικές κατηγορίες παίκτες του Πανθρακικού (Ιγκορ, Σερεμεντ, Κασες).

Επίσης, στις κορυφαίες ομάδες ο Πανθρακικός βρίσκεται ψηλά σε 3 στατιστικές κατηγορίες και επίσης σε τρις κατηγορίες βλέπουμε και την Ξάνθη. Να ευχηθούμε με τον ερχομό του 2014 ο β’ γύρος να… διπλασιάσει τις θρακιώτικες παρουσίες στους κορυφαίους της χρονιάς (και να εξαληφθούν οι παρουσίες στην κατηγορία των λαθών).