Η 17η αγωνιστική με τα μάτια της Μελίνας: Τα μουστάκια, η Άντζελα Δημητρίου, το γραφικό Περτούλι και οι… αφαιρέσεις

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Μελίνα Ντισλιάν

–  Πω πω πω…. Αυτό ήταν. Πάει και ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, φτάσαμε στα μισά της φετινής αγωνιστικής σεζόν και αυτά που μας έμειναν στο μυαλό είναι πολλά. Τι να πρωτοθυμηθώ; Απομακρύνσεις προπονητών πριν την παρέλαση; Ανατροπές σκορ που τρέλαναν κόσμο; Ατάκες και δηλώσεις που σχολιάστηκαν πιο πολύ και από την οικονομική κρίση; Σούπερ μεταγραφές που έμειναν απλά στα λόγια; Τραυματισμούς που μας σόκαραν; Τα πάντα είχε το μενού… Δεν μπορώ να πω. Η 17η αγωνιστική είχε και αυτή τα πάντα, για να κλείσει ο πρώτος γύρος με πλούσιο σχολιασμό.

Τη σημερινή αρχή λέω να την κάνω με το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Ριζούπολη, εκεί όπου οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν σαν αέρας νικώντας τον Απόλλωνα 5-0. Θα μου πεις τι να σχολιάσεις από το παιχνίδι αυτό, βλέποντας ένα τέτοιο σκορ; Να πεις πάλι ότι ο Τζόρβας αποχώρησε από το γήπεδο με καθαρή φανέλα, αφού όλα τα γκολ τα δέχτηκε όρθιος; Να αναφερθείς στο Σαβιόλα που συνεχίζει να σκοράρει και να βγάζει μάτια; Ή να πεις ότι ο Ολυμπιακός σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα αήττητος, με 16 νίκες και μία ισοπαλία; Τα λόγια είναι περιττά.

Όπως περιττό είναι να πούμε ξανά για τη μαύρη μαγεία που έπεσε πάνω στους παίκτες του Εργοτέλη, οι οποίοι παρέμειναν χωρίς νίκη και αυτή την αγωνιστική, έχοντας σαν αντίπαλο την Καλλονή. Ο Γιάννης Πετράκης εναποθέτει πλέον τις ελπίδες του στο νέο έτος, μπας και η ομάδα του δει μία άσπρη μέρα, αφού το γκολ είναι είδος υπό εξαφάνιση. Το 0-0 κόντρα στην ομάδα της Λέσβου, έριξε τους Κρητικούς στη 12η θέση, ενώ η ΑΕΛΚ βρίσκεται μία θέση πιο κάτω, με 19 βαθμούς. Και αν ο κύριος Πετράκης ζητάει για το 2014 μία νίκη, τότε από τη μεριά του ο Γιάννης Ματζουράκης ζητάει σπίτι, αφού η Καλλονή συνεχίζει να φιλοξενείται σε γήπεδα άλλων ομάδων της Σούπερ Λίγκας, μιας και το δικό της ακόμα…..  ετοιμάζεται – ανακαινίζεται – φτιάχνεται – βελτιώνεται…..

Τώρα που είπα σπίτι, ποιος μου ήρθε στο μυαλό; Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι. Εκείνος ο παίκτης που ήρθε το καλοκαίρι στον ΟΦΗ μετά Βαΐων και Κλάδων και ουδέποτε μπόρεσε να δικαιώσει τον τίτλο της μεταγραφής – βόμβα στην ομάδα; Εεεε αυτός! Ο συγκεκριμένος αυτός λοιπόν κύριος παρέθεσε τραπέζι στους συμπαίκτες του προκειμένου να τους αποχεραιρετήσει και να τους ευχαριστήσει για τη συνεργασία που είχαν, φτιάχνοντας τις βαλίτσες του για το σπίτι του. Οι Κρητικοί απέδειξαν πως μπορούν να τα καταφέρουν και χωρίς φίρμες στην ομάδα, με τον Παπάζογλου να οδηγεί τον ΟΦΗ από τη μία νίκη στην άλλη. Τελευταίο θύμα τους, ήταν ο Παναιτωλικός, ο οποίος δεν μπόρεσε να αποτελέσει εξαίρεση μέσα στο Γεντί Κουλέ και ηττήθηκε με σκορ 2-1. Ευχή του Μάκη Χάβου για το 2014; Η πρώτη εκτός έδρας νίκη….

Να δείτε που την ίδια ευχή με τον Χάβο θα κάνει και ο Ράτκο Ντόστανιτς της Βέροιας. Εννιά ματς έχουν δώσει οι παίκτες της Βασίλισσας εκτός έδρας και έχουν χάσει τα πέντε! Τα άλλα τέσσερα ήρθαν ισόπαλα, έτσι για να μην χαλάσει το γούρι! Αν και ο τεχνικός της Βέροιας ήθελε να πιστέψει πως στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα θα γινόταν το θαύμα, δυστυχώς αυτό δεν έγινε. Έκαστοι κόλλησαν στο μηδέν και αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν οι αποδοκιμασίες των φιλάθλων προς τους γηπεδούχους για την ισοπαλία. Είναι δυνατόν; Άντε χαλαρώστε λίγο γιατί γίνεστε πιο γραφικοί και από το Περτούλι κάποιοι…. Δηλαδή ποιο είναι το παράπονό σας; Με μπάτζετ σχεδόν μισό από το περσινό και με υπηρεσιακό προπονητή και η ομάδα είναι πέμπτη! Καλή μπάλα παίζει, αήττητη εντός έδρας είναι… Δηλαδή τι άλλο θέλετε; Να πάρετε το Champions League;;;;;;;;

Πάντως οι παίκτες του ΠΑΟΚ το σκέφτονται και το θέλουν το ChampionsLeague… όχι καλέ την κατάκτησή του, αλλά τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο θεσμό. Και γιατί να μην το σκέφτονται; Σούπερ ομάδα έχουν κάνει, την καλύτερη συγκομιδή βαθμών στην ιστορία τους έχουν πετύχει, υγιή διοίκηση έχουν, πωρωμένους φιλάθλους έχουν…. Οι πόρτες είναι ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα, Θα μου πεις στην κυριακάτικη αναμέτρηση με το Λεβαδειακό έγιναν κάποια χοντρούτσικα λαθάκια από τους διαιτητές, αλλά οκ…. Λάθη είμαστε ανθρώπους κάνουμε…. Εεεε εννοώ άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε! Για την ιστορία να πούμε ότι το ματς αυτό έληξε 3-0 υπέρ του ΠΑΟΚ, δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στον Αθανασιάδη και ακυρώθηκε κανονικότατο γκολ του Λεβαδειακού, ως οφ-σαιντ. Τα λαθάκια που λέγαμε καλέ!!!

Συνέχεια λέω να δώσω με το ματς στο Περιστέρι, εκεί όπου ο Ατρόμητος υποδέχτηκε τον Πανθρακικό και ο Τάσος Καραμάνος έδειξε σε όλους ποιος είναι και με τα δύο γκολ που πέτυχε οδηγήθηκε στα γραφεία για ανανέωση συμβολαίου! Το τελικό 3-1 κόντρα στους Θρακιώτες, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος για το Γιώργο Παράσχο και τους παίκτες του, μένοντας αήττητοι εντός έδρας, με έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες. Ο Ατρόμητος παραμένει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, τα μουστάκια του Παράσχου συνεχίζουν να γελάνε, ο Σπανός ετοιμάζεται για hotπριμ στους ποδοσφαιριστές του και στον Πανθρακικό ετοιμάζονται για μαθηματικά. Και τι εννοούμε λέγοντας μαθηματικά; Εννοούμε ότι ετοιμάζονται για πολλές αφαιρέσεις και ακόμα πιο πολλές προσθέσεις, μπας και βρει αυτή η ομάδα την αγωνιστική της ταυτότητα. Σου λέει πιο σταθερή είναι η Άντζελα Δημητρίου στις σχέσεις της, παρά ο Πανθρακικός στην αγωνιστική του εικόνα.

Το ίδιο ακριβώς δηλαδή που συμβαίνει και με τη Ξάνθη. Γιατί δεν μπορεί τη μία αγωνιστική η ομάδα να βγάζει μάτια και την άλλη να της τα βγάζουν! Συγνώμη κιόλας…. Κερδίζει εκτός έδρας την Καλλονή 1-5 και μετά χάνει στην έδρα της 0-2 από τον Ατρόμητο. Ρίχνει τρία γκολ στη Βέροια (0-3) και μετά τρώει τρία από τον Πλατανιά! Κερδίζει 2-1 τον ΟΦΗ και μετά χάνεται μέσα στη Λεωφόρο και δέχεται δύο γκολ από τον Παναθηναϊκό (2-1). ΟΚ…. Ωραία είναι η ποικιλία στη ζωή μας, αλλά ρε παιδιά, έχει και η σταθερότητα τα καλά της.

Και λίγο πριν το τέλος, ας πάμε και στη Λεβεντογέννα Κρήτη. Βλέπετε δεν έχει μόνο ο Παράσχος μουστάκια που χαμογελάνε, αλλά πλέον έχει και ο Νίκος Αναστόπουλος! Μετά κόπων και βασάνων ο τεχνικός του Πλατανιά πήρε επιτέλους την τρίτη (αν δεν κάνω λάθος) νίκη του με την ομάδα των Χανίων και μπορεί να απολαύσει λίγο πιο ήρεμος το χριστουγεννιάτικο εσπρεσάκι του! Το γκολ του Τετέ κόντρα στον Πανιώνιο, έδωσε στον Πλατανιά μία σημαντική βαθμολογική ανάσα και το μέλλον ατενίζετε λίγο πιο αισιόδοξα. Στη Νέα Σμύρνη πάλι, δεν ξέρω πως βλέπουν και πως ατενίζουν το μέλλον τους…. Αυτό που ξέρω είναι ότι nomoney, nohoney. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Ουφ…. και εκεί που ήθελα να κλείσω τον τελευταίο για το 2013 σχολιασμό με κάτι ευχάριστο, ήρθε ο Άρης να μου χαλάσει τα σχέδια. Ήλπιζα (μαζί με χιλιάδες Αριανούς φιλάθλους) μήπως η ομάδα περίμενε έστω και την τελευταία στιγμή να κάνει ξανά κάποια νίκη στο πρωτάθλημα. Αλλά που τέτοια τύχη. Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε για τους Θεσσαλονικείς με μόνο δύο νίκες, μετρώντας πέντε ισοπαλίες και δέκα ήττες!!! Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αυτός που διατήρησε τον Άρη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, με μόλις 11 βαθμούς σε 17 αγώνες, επικρατώντας του με σκορ 2-1. Τι να πούμε τώρα για τον Άρη; Καλή τύχη; Καλό ξεσκαρτάρισμα ενόψει μεταγραφικής περιόδου; Ότι έχει ευχαρίστηση ο καθένας ας πει…. Τέτοιες μέρες γίνονται και θαύματα.