Τμήμα Γυναικών για πρώτη φορά σε ομαδικό σπορ ιδρύει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Γυναικείο τμήμα σε ομαδικό σπορ, για πρώτη φορά στην ιστορία του, σκοπεύει να δημιουργήσει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

 

Συγκεκριμένα, όπως μας ενημέρωσαν οι αρμόδιοι του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Νηρέας, προχωρά με ταχείς ρυθμούς η δημιουργία τμήματος υδατοσφαίρισης γυναικών.

Δεδομένου ότι ο σύλλογος καλλιεργεί μεν δέκα αθλήματα, αλλά από αυτά μόλις άλλα τρία είναι ομαδικά και όλα έχουν μόνο αντρικά τμήματα (ποδόσφαιρο, βόλεϊ, μπάσκετ), γίνεται αντιληπτό ότι το τμήμα πόλο γυναικών θα αποτελέσει την πρώτη γυναικεία ομάδα του Εθνικού!

Βέβαια, γυναίκες υπάρχουν και σε άλλα ατομικά αθλήματα που καλλιεργεί ο σύλλογος και μέσω αυτών σχηματίζονται γυναικείες ομάδες (πχ σκυταλοδρομίες στον στίβο ή διπλά στο πινγκ πονγκ και το μπάντμπιντον), αλλά στην προκειμένη περίπτωση στόχος είναι να δημιουργηθεί αμιγώς γυναικείο τμήμα σε ομαδικό άθλημα και μάλιστα ιδιαίτερα διαδεδομένο στην πατρίδα μας, με μεγάλες διεθνείς διακρίσεις όπως το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σαγκάης το 2011.

Όπως μας ενημερώνει ο έφορος του τμήματος υδατοσφαίρισης του ΜΓΣ Εθνικός – Νηρέας Δημήτρης Βασιλακάκης, “βρισκόμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την δημιουργία τμήματος υδατοσφαίρισης γυναικών”. Παράλληλα, για πληροφορίες και εγγραφές τυχόν ενδιαφερομένων καλεί στα γραφεία του συλλόγου, στο νέο κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης!