Στο Παγκόσμιο Φόρουμ Whyscout του Λονδίνου η Ξάνθη, μοναδική εκπρόσωπος από Ελλάδα!!!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  H Ξάνθη θα σηκώσει μόνη της – σε συλλογικό επίπεδο – την ελληνική σημαία στο παγκόσμιο φόρουμ Wyscout που θα διεξαχθεί στο «Emirates Stadium» του Λονδίνου το διήμερο 19-20 Δεκεμβρίου. Η ομάδα της Θράκης είναι η μοναδική από την Ελλάδα που δήλωσε συμμετοχή και θα εκπροσωπηθεί από τον Παύλο Διαννή! 

 

Στο Λονδίνο θα πραγματοποιηθεί η κοινή συνάντηση – θεσμός εκπροσώπων μελών συλλόγων από ολόκληρο τον πλανήτη και ενός κλειστού κλαμπ FIFA Agents.

Το Wyscout είναι μια ιστοσελίδα ιταλικής προέλευσης, μέσω του οποίας οι ομάδες που γίνονται επί πληρωμή μέλη, μπορούν να «σκανάρουν» παίκτες από σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου, παρακολουθώντας εκτός από τα βιογραφικά και τις επιδόσεις τους σε αγώνες που έχουν βιντεοσκοπηθεί.

Για να καταλάβει κανείς πόσο οργανωμένο είναι το Wyscout, να σημειώσουμε ότι διαθέτει βίντεο με ολόκληρους αγώνες ακόμα και από χαμηλές κατηγορίες μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχουν και ματς από αναμετρήσεις πρωταθλημάτων Νέων (U-20)! Οι προσκεκλημένοι ανταλλάσουν απόψεις σχετικά με πιθανές αγοραπωλησίες παικτών, ενώ πραγματοποιούνται συζητήσεις περί συνεργασιών ομάδων, συλλόγων και μάνατζερ και ούτω καθ΄εξής.

Το προηγούμενα φετινά Wyscout (διεξάγεται δύο – τρεις φορές το χρόνο) φιλοξενήθηκαν στη Βραζιλία και το εξωτικό Ντουμπάι. Σε αυτό που έρχεται στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει δηλώσει συμμετοχή είναι η Ξάνθη.

Εφόσον δεν υπάρξει άλλο ελληνικό ενδιαφέρον της τελευταίας στιγμής, η ομάδα ης Θράκης θα παίξει μπάλα μόνη της στο «Emirates Stadium», χωρίς πάντως να συνυπολογίζουμε τους ελάχιστους Ελληνες μάνατζερ οι οποίοι είθισται να δίνουν το παρών στα προσκλητήρια του Wyscout.

Το γνωστό αποκαλυπτικό μπλογκ του Κώστα Πλιάτσικα «Marca – SL» εξασφάλισε τον κατάλογο των συμμετεχόντων ομάδων στις εργασίες του φόρουμ, στον οποίο αναγράφεται ο Παύλος Διαννής ως εκπρόσωπος της Ξάνθης. Και εδώ θέτει το ερώτημα: Να υποθέσουμε ότι πρόκειται άραγε για τον γνωστό ομογενή ατζέντη Παύλο Διαννή (μάνατζερ του Νάτσο Σκόκο και άλλων ξένων παικτών που έχουν αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως επί παραδείγματι του Λεάντρο Μπεσέρα που έπαιξε στον ΠΑΣ Γιάννινα ) ή για κάποια απλή συνωνυμία…;