O προπονητής και οι δύο αρχηγοί των Κυκλώπων μιλούν λίγο πριν την πρεμιέρα για όλα…

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Το πρωτάθλημα του πέμπτου ομίλου της Β’ Εθνικής χάντμπολ Ανδρών ξεκινά το Σαββατοκύριακο (7-8/12), με τους Κύκλωπες να υποδέχονται την Κυριακή (8/12, 12:00) την Προσοτσάνη στο Μιχάλης Παρασκευόπουλος.

Ο προπονητής της ομάδας της Αλεξανδρούπολης Χρήστος Ποντισίδης και οι δύο αρχηγοί, ο Κώστας Θεοδώρου και ο Άκης Χαραλαμπίδης μίλησαν στο ThrakiSportS για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, τον στόχο της ανόδου στην Α2, το επίπεδο του πρωταθλήματος και τη δυναμική των αντίπαλων ομάδων, τις ελάχιστες ώρες προπόνησης, που έχουν στη διάθεσή τους στο Κλειστό της Αλεξανδρούπολης, τη στήριξη του κόσμου και την έλλειψη οικονομικής βοήθειας από την Ο.Χ.Ε.

Θ.S: Ποιος είναι ο στόχος των Κυκλώπων τη φετινή σεζόν;

Χ. Ποντισίδης: Έχουμε καλή ομάδα, καλό ρόστερ. Πάμε για την πρωτιά στον όμιλο και στη συνέχεια να διεκδικήσουμε την άνοδο στην Α2 μέσω της διαδικασίας των μπαράζ.

Κ. Θεοδώρου: Κάνουμε μια νέα προσπάθεια με πολύ μεράκι. Κοιτάμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά και θέλουμε στο τέλος να είμαστε ευχαριστημένοι με τους στόχους, που έχουμε θέσει. Κρατάμε τον πήχυ χαμηλά. Δε βάζουμε μακροπρόθεσμους στόχους. Θέλουμε να κερδίσουμε την Κυριακή και στη συνέχεια επαναπροσδιορίζουμε τους στόχους μας.

Α. Χαραλαμπίδης: Θα έχουμε μια καλή χρονιά. Ξεκινάμε όσο καλύτερα μπορούμε και ό,τι έρθει. Είναι πάντως δύσκολο, λόγω των οικονομικών συνθηκών και της κρίσης, αφού ακόμη και στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών συμμετέχουν λιγότερες ομάδες. Προσπαθούμε σε συνεργασία  με τους τοπικούς φορείς να εξασφαλίσουμε τα έξοδα μετακίνησής μας. Εύχομαι να έχουμε μια θετική σεζόν, με υγεία, χωρίς τραυματισμούς και να πετύχουμε τους στόχους μας.

Πως βλέπετε το παιχνίδι της πρεμιέρας με την Προσοτσάνη;

Χ. Ποντισίδης: Φιλοδοξούμε να κερδίσουμε την Κυριακή και να παρακάμψουμε το άγχος της πρεμιέρας. Στη συνέχεια ακολουθεί το παιχνίδι με την Ασπίδα στη Ξάνθη το ερχόμενο Σάββατο, το οποίο θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρώτη θέση στον όμιλο. Είμαστε πλήρεις για τον κυριακάτικο αγώνα, με εξαίρεση την απουσία του Τζάτζαλη, που θα εκτίσει τη δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του από την περσινή σεζόν.

Κ. Θεοδώρου: Θα αντιμετωπίσουμε μια άγνωστη ομάδα και δε ξέρουμε τι θα συναντήσουμε. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας για να μας βοηθήσει να φτάσουμε στη νίκη.

Α. Χαραλαμπίδης: Είναι το πρώτο παιχνίδι για το νέο πρωτάθλημα και μέσα στην έδρα μας. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο για να κατακτήσουμε τη νίκη.

Πως κρίνετε το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος και τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου;

Χ. Ποντισίδης: Το επίπεδο είναι υψηλό και το πρωτάθλημα θα είναι πιο δυνατό σε σχέση με πέρυσι. Η Ασπίδα Ξάνθης είναι μαζί με μας το φαβορί για την πρώτη θέση, το Δημοκρίτειο θα είναι πιο ανταγωνιστικό, ο Πανσερραϊκός είναι μία μίξη παλιών και νέων αθλητών, η Προσοτσάνη είναι δυνατή, ενώ η Ολυμπιακή Ακαδημία Δράμας δεν πιστεύω ότι θα παίξει ουσιαστικό ρόλο στον όμιλό μας.

Κ. Θεοδώρου: Οι αθλητές όλων των ομάδων είναι καλοί και δείχνουν μεγάλη διάθεση, παρότι η Ο.Χ.Ε. δε βοηθάει με τις μετακινήσεις τα σωματεία.

Α. Χαραλαμπίδης: Είναι δυνατός και ανταγωνιστικός ο όμιλός μας. Βασικός αντίπαλος μας θα είναι η Ασπίδα Ξάνθης. Το χάντμπολ στη Βόρεια Ελλάδα είναι πολύ ανεπτυγμένο. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι η ομάδα έχει λίγες ώρες προπόνησης στο Κλειστό Γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης;

Χ. Ποντισίδης: Αν δεν γίνει δεύτερο κλειστό γυμναστήριο στην Αλεξανδρούπολη, δεν πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση. Με τρεις προπονήσεις την εβδομάδα, δύο στο Κλειστό της Αλεξανδρούπολης και μία στη Μαϊστρο, πηγαίνουμε να διεκδικήσουμε την άνοδο.

Κ. Θεοδώρου: Είναι αναμενόμενο από τη στιγμή που υπάρχουν πολλές ομάδες, λίγες διαθέσιμες ώρες προπόνησης και αρκετά τμήματα βόλεϊ. Δε μας βολεύουν οι ώρες που έχουμε στη διάθεσή μας για προπόνηση στο Κλειστό, γιατί ερχόμαστε κατευθείαν από τις δουλειές μας. Για το Ανδρικό, το Γυναικείο και το Παιδικό έχουμε στη διάθεσή μας στο Κλειστό μόλις τέσσερις ώρες. Σε κάποιες προπονήσεις αναγκαζόμαστε να μοιράζουμε το γήπεδο. Αν υπάρχει θέληση μπορεί να βρεθεί λύση. Το βόλεϊ είναι η διαφήμιση της Αλεξανδρούπολης, αλλά μ’ αυτή τη λογική δε θα αναπτυχθεί άλλο άθλημα στην πόλη.

Α. Χαραλαμπίδης: Tρεις ώρες προπόνησης στο Κλειστό για δύο τμήματα, το Ανδρικό και το Γυναικείο, είναι πολύ λίγες. Είναι αρκετά δύσκολο. Με τόσες λίγες ώρες θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Η προπόνηση είναι το ήμισυ του παντός και εμείς δεν μπορούμε να προπονηθούμε.

Άκη, εκτός από αρχηγός της ανδρικής ομάδας, είσαι και προπονητής στη γυναικεία ομάδων των Κυκλώπων; Πόσο δύσκολο είναι να προπονείσαι με Άνδρες και να προπονείς Γυναίκες;

Α. Χαραλαμπίδης: Είναι χαρά μου η προπόνηση των γυναικών και πολύ ευχάριστη. Χαίρομαι που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια. Το πρόβλημα βέβαια είναι όταν συμπίπτουν οι ώρες των αγώνων των Ανδρών και των Γυναικών! Θέλει υπομονή. Με το γυναικείο τμήμα έχουμε ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα έχοντας δύο νίκες σε τρεις αγώνες.

Πώς κρίνετε τη δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες και την παρουσία πολλών νέων παιδιών στο ανδρικό τμήμα;

Χ. Ποντισίδης: μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι τα 25-26 χρόνια. Με εξαίρεση τον Ταρρε, που είναι το μυαλό και η εμπειρία της ομάδας. Υπάρχει νεανικός ενθουσιασμός και ταλέντο. Αγαπάνε το άθλημα.

Κ. Θεοδώρου: Υπάρχει πολύ ταλέντο στις Ακαδημίες. Κάνουμε έκκληση και σε άλλα παιδιά να έρθουν στο χάντμπολ. Είναι ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο άθλημα, το οποίο γυμνάζει άρτια όλο το σώμα.

Α. Χαραλαμπίδης: Έρχονται πολλά παιδιά από τις Ακαδημίες. Στόχος μας είναι να αναπτυχθούν, τόσο σαν αθλητές, όσο και σαν άνθρωποι. Θα βοηθήσουν την ομάδα. Ελπίζω να έχουν τη δυνατότητα στο μέλλον να φύγουν για άλλες ομάδες, τις ομάδες του κέντρου.

Είστε ευχαριστημένοι από την παρουσία και τη στήριξη του κόσμου στους αγώνες της ομάδας;

Χ. Ποντισίδης: Οι Κύκλωπες είναι μια ιστορική ομάδα, με ιστορία από το 1985, με πολλές και συνεχόμενες παρουσίες στη Β’ Εθνική. Η γυναικεία ομάδα υπήρξε η πρώτη στη Βόρεια Ελλάδα, που βγήκε στην Ευρώπη. Ο κόσμος μας ξέρει, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν ανταποκρίνεται όπως παλιά. Ελπίζω να έρχονται στο γήπεδο 100-150 άτομα και να δημιουργούν μια αξιοπρεπή κερκίδα.

Κ. Θεοδώρου: Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Α. Χαραλαμπίδης: Πέρυσι το γήπεδο ήταν σχεδόν γεμάτο. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την παρουσία και τη στήριξή του την περσινή σεζόν, στην οποία θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα. Αν παίζουμε τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής, θα είναι δύσκολο για τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας.