Μάχη Ξάνθης με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο για τον μουντιαλικό Σονγκό της Εθνικής Καμερούν!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Μελίνα Ντισλιάν

–  Ο Φρανκ Σονγκό «πλασάρεται» σε συλλόγους της Super League με τους ατζέντηδες να προτάσσουν το πλούσιο βιογραφικό του (έχει θητεύσει μεταξύ άλλων σε Πόρτσμουθ και Σαραγόσα), αλλά και την πιθανότητα να κληθεί ξανά στη μουντιαλική εθνική Καμερούν (όπου είναι προπονητής τερματοφυλάκων ο πατέρας του) με την προοπτική να αποζημιωθεί ο σύλλογός του.

 

Μία από τις ομάδες που δεν έχει προσπεράσει την περίπτωση του 26χρονου αριστερού εξτρέμ της Γλυφάδας είναι η Ξάνθη, συμφωνα τουλάχιστον με το sentragoal. Οι Θρακιώτες φέρεται να εξετάζουν τη λύση του Φρανκ Σονγκό (έξω αριστερά άλλωστε παίζει αυτή τη στιγμή -με επιτυχία πάντως- ο σέντερ φορ Καρίμ Σολτάνι), αλλά δεν προτίθενται να προσφέρουν «τρελά» χρήματα για έναν παίκτη που έχει 9 συμμετοχές χωρίς γκολ στην τρέχουσα Football League.

 

“Τον έβαλαν πάντως στο κάδρο και, αν ο Καμερουνέζος δεχτεί τους όρους της ομάδας, θα ανηφορίσει στα Πηγάδια”, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ωστόσο ο Σονγκό, που αποχωρεί δεδομένα από την Γλυφάδα στην οποία αγωνιζόταν από το καλοκαίρι, φέρεται να ενδιαφέρει και άλλους συλλόγους. Πλειάδα φιλοπαναθηναϊκών εφημερίδων και μέσων ενημέρωσης αναφέρει ότι συζητά με το τριφύλλι ενώ το onsports υποστηρίζει ότι έχει ήδη κλείσει στον Ατρόμητο.

Ο 26χρονος μέσος από το Καμερούν αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους παίκτες της Γλυφάδας φέτος, ενώ έχει παίξει βασικός σε όλα παιχνίδια. Εξάλλου, το βιογραφικό του είναι εξαιρετικό, καθώς προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια, ενώ ανδρώθηκε στις ακαδημίες της Λα Κορούνια και της Μπαρτσελόνα, πριν πάει στην Πόρτσμουθ. Στην Αγγλία δεν κατάφερε να καθιερωθεί, αλλά δόθηκε δανεικός σε αρκετές ομάδες, ενώ το 2008 επέστρεψε στην Ισπανία για χάρη της Σαραγόσα. Επαιξε στη συνέχεια στη Σοσιεδάδ και την Αλμπαθέτε, ενώ τον περασμένο χρόνο αγωνίστηκε στο MLS και τους Πόρτλαντ Τίμπερς.

Ο διεθνής με το Καμερούν μέσος βρήκε το καλοκαίρι στη Γλυφάδα το σκαλοπάτι που έψαχνε για να δώσει νέα ώθηση στην καριέρα του και μένει να δούμε αν ευσταθούν οι πληροφορίες που τον θέλουν είτε να πηγαίνει στο Περιστέρι είτε στην Λεωφόρο είτε στα Πηγάδια, γενικά αν θα ανέβει σκαλοπάτι και θα τον δούμε στην Super League. Ιδωμεν…