Α2 Γυναικών: Ήττες για Εθνικό από Ταύρο και Πάτρα

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Στην δεύτερη συγκεντρωτική αγωνιστική που πραγματοποιήθηκε για μια ακόμα φορά στην Αθήνα, για το πρωτάθλημα Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, η ομάδα του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολης δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα υψηλά εμπόδια του Π.Κ.Δ Ταύρου και της Πάτρας.

Στον αγώνα με τον πρωτοπόρο και αήττητο Ταύρο η ομάδα του Εθνικού παρατάχθηκε με τις Δάφνη Δεληγιάννη, Παναγιώτα Μούρου και Ηρώ Κοζάρη. Η ομάδα που στην σύνθεση της έχει την εν ενεργεία διεθνή Φιλαρέτη Εξάρχου, απλά επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί για την άνοδο στην Α1. Μια πολύ καλή εμφάνιση της Μούρου απέναντι στην Εξάρχου μια συγκλονιστική  αναμέτρηση Δεληγιάννη-Σεβνταγιαν 2-3 (11-8,9-11,8-11, 11-9,12-14!) και μια σπουδαία εμφάνιση από την 13 χρονη  Ηρώ Κοζάρη κόντρα στην Μυτακίδου 1-3 ( 9-11,11-7,8-11,9-11). Στο ντεμπούτο της η νεαρή αθλήτρια του Εθνικού έδειξε ότι σε λίγο καιρό θα αποτελεί βασικό στέλεχος της μεγάλης ομάδας. Στο διπλό Μούρου και Χρυσαϊτη έχασαν από τις ανώτερες Εξάρχου και Ντουντάκοβα με 3-0.

Στον αγώνα με την Πάτρα η ομάδα της Αχαϊας που μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στην Α1 αυτή την αγωνιστική με το μεγάλο της όπλο, την σπουδαία αθλήτρια Αμπατζή. Τα κορίτσια του Εθνικού το πάλεψαν μέχρι ένα σημείο αλλά τελικά υπέκυψαν στην ανωτερότητα του αντιπάλου τους. Τo 4-2 που ήταν το τελικό σκορ αφήνει περιθώρια ανατροπής στο 2ο γύρο. Η αποστολή του Εθνικού για μια ακόμη χρονιά στο μεγάλο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής φαντάζει δύσκολη, όμως παίχτες, προπονητής και διοίκηση πιστεύουν ότι και φέτος η ομάδα θα διατηρηθεί στην μεγάλη κατηγορία με πολύ προσπάθεια και λίγη τύχη…