Η Ξάνθη «τελείωσε» το αήττητο σερί του Παναιτωλικού και γλυκοκοιτάζει τα πλέι οφ και την Ευρώπη

Με τους Κάλβο, Μάνταλο και Σολτάνι να πρωταγωνιστούν η Ξάνθη επικράτησε 3-1 του Παναιτωλικού, έσπασε το αήττητο σερί των Αιτωλών  και έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για να ανέβει στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας γλυκοκοιτάζοντας τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη και τα πλέι οφ.

 

Από το ξεκίνημα οι δύο ομάδες έπαιξαν επιθετικά και στο 12’ ο Σολτάνι με εντυπωσιακό τρόπο άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους κάνοντας εναέριο πλασέ. Η απάντηση όμως ήταν άμεση καθώς δύο λεπτά αργότερα ο Θεοδωρίδης σούταρε από το… σπίτι του για να ισοφαρίσει με εξαιρετικό σουτ σε 1-1.

Στο δεύτερο μέρος, τη διαφορά για τους γηπεδούχους έκαναν οι Μάνταλος, Σολτάνι και Κάλβο. Στο 55’ ο Μάνταλος με σουτ στην κίνηση έκανε το 2-1 για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα από τον Σολτάνι στο 76’ με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Κάλβο.

ΞΑΝΘΗ: Τσέμα, Μουκουάνα, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Φλίσκας, Ντιέ (63’ Βασιλακάκης), Ντε Γκούζμαν, Μάνταλος, Σολάρι (87’ Ράνος), Σολτάνι, Κάλβο.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπρακάλι, Μπικέι, Μπόγιοβιτς, Καμαρά (81’ Ιωάννου), Γκάλο, Γοδόι, Σίλβα, Θεοδωρίδης, Μελισσάς (69’ Γκόλιας), Κούσας, Μπακάκης (69’ Μπελόν).