Eπίθεση του ΠΑΟΚ στον Εθνικό λίγο πριν από το ντέρμπι της Πυλαίας

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–   Επίθεση στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ Γιώργος Ανδρέου για τη στάση του ως προς την έδρα διεξαγωγής του σημερινού ντέρμπι των δύο ομάδων, που θα διεξαχθεί κανονικά στην Πυλαία, κάνοντας λόγο για παρέμβαση της ομάδας της Αλεξανδρούπολης.

Ο Ανδρέου ανέφερε χαρακτηριστικά ως προς το θέμα που προέκυψε με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης: “Αυτό που με στεναχώρησε όμως πολύ ήταν η στάση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και ειλικρινά δεν το περίμενα. Ξαφνικά και ενώ είχα τη σύμφωνη γνώμη της ΕΣΑΠ, μέσω του κ.Ταρνατώρου με τον οποίο ήμασταν σε επαφή εδώ και τρεις ημέρες για να βρούμε μαζί μια λύση και ενώ χθες αποφασίσαμε οι δύο μας ακόμα και αν δεν παίρναμε άδεια να παίξουμε στο “PAOK Sports Arena” να μας έδινε η ΕΣΑΠ την άδεια να παίξουμε ανεξάρτητα από τις νομικές ευθύνες που θα είχε ως πρόεδρος της Λίγκας και εμείς ως παράγοντες του ΠΑΟΚ, ενημερωθήκαμε για παρέμβαση του Εθνικού. Αυτό που μάθαμε ήταν ότι έχει σταλθεί επίσημα ένα έγγραφο από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στην ΕΣΑΠ όπου και αρνούνταν να παίξει στο PAOK Sports Arena εάν αυτό δεν είχε άδεια θεωρώντας ότι θα είχε νομικές ευθύνες στην ενδεχόμενη κατηγορία που θα ασκούσε ο αθλητικός εισαγγελέας. Είναι πραγματικά άξιον απορίας πως ένα σωματείο μέλος της ΕΣΑΠ , από τη Βόρεια Ελλάδα στέλνει ένα τέτοιο έγγραφο κάνοντας παρέμβαση , τη στιγμή που υπήρχε συμφωνία με την ΕΣΑΠ, για να εμποδίσει τη διεξαγωγή του αγώνα στο “PAOK Sporta Arena. Επίσης έχω ένα ακόμα παράπονο από την ΕΣΑΠ καθώς αν και ζητήσαμε να από την Λίγκα και από την πρόεδρο της Αγωνόδικου Επιτροπής κ.Λεονταρίτη (ο οποίος είναι κοιτάει τα συμφέροντα του καθώς είναι παράγοντας του Φοίνικα Σύρου) να μας κοινοποιήσει το έγγραφο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να το παρουσιάσουμε στη συνάντηση που είχαμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση καθώς το θέμα ήταν εξαιρετικά σοβαρό, δεν μας στάλθηκε ποτέ”.

Το θέμα της έδρας του σημερινού ντέρμπι, όπως είναι φυσικό, δε μπόρεσε να αφήσει ανεπηρέαστη την ομάδα της Αλεξανδρούπολης με τον προπονητή του Εθνικού, Σάκη Μουστακίδη, να χαρακτηρίζει απαράδεκτα όσα έγιναν, αφού η ομάδα αναγκάστηκε να περιμένει μέχρι τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής, προκειμένου να μάθει αν θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη.

Ο τεχνικός του Εθνικού ανέφερε: «Μέχρι την τελευταία στιγμή περιμέναμε να μάθουμε την έδρα του αγώνα. Είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε. Μέχρι τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής δεν ξέραμε εάν θα ανέβουμε στο πούλμαν να ταξιδέψουμε. Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στο μέλλον. Κατά τα άλλα δεν έχουμε προβλήματα. Είμαστε έτοιμοι και δυνατοί για παίξουμε έναν δύσκολο αγώνα. Δεν παίζει ρόλο το ματς του Λιγκ. Είναι άλλη διοργάνωση, διαφορετική ψυχολογία, διαφορετικές συνθήκες και στον ΠΑΟΚ υπάρχει και αλλαγή προπονητή».

Ο πρόεδρος του ΤΑΠ Γιώργος Ανδρέου αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν προκειμένου τελικά να λυθεί το πρόβλημα της αδειοδότησης το οποίο οφείλονταν σε γραφειοκρατικό λάθος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, και τελικά το κρίσιμο ματς να γίνει στη φυσική του έδρα. Ο κ. Ανδρέου δήλωσε: “Mετά από μία δύσκολη μέρα καταφέραμε τελικά , όχι μόνο για την ομάδα βόλεϊ, αλλά για όλα τα ερασιτεχνικά αθλήματα του ΠΑΟΚ που παίζουν στο Παλατάκι όπως και την ΚΑΕ την ίδια, να εξασφαλίσουμε άδεια, όπως λέει ο νόμος με την παράταση που έχει δώσει μέχρι 31/12 Δεκεμβρίου 2013. Όπως καταλαβαίνεται είναι παράλογο σε ένα γήπεδο λουλούδι όπως είναι το Παλατάκι να μην μπορεί να πάρει άδεια. Μόλις βγήκαμε από μια συνάντηση που είχαμε με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αθανάσιο Καρούντζο, όπου και διαπιστώσαμε ότι για παραλείψεις της υπηρεσίας του, ο ΠΑΟΚ ταλαιπωρείται εδώ και ένα μήνα και δεν μπορεί να πάρει άδεια διεξαγωγής αγώνων. Παρόλα αυτά θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ.Καρούντζο γιατί ανεξάρτητα με τις παραλείψεις της υπηρεσίας του είχε την καλή θέληση να λυθεί το θέμα του ΠΑΟΚ. Και πραγματικά κατά εντολή του και με παρέμβαση του Περιφερειάρχη κ.Απόστολου Τζιτζικώστα λύθηκε το θέμα και πήραμε τις άδειες και ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει πρόβλημα μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ.Στέλιο Αγγελούδη που όλη τη μέρα ασχολήθηκε αποκλειστικά με το πρόβλημα του ΠΑΟΚ”.

Mετά και από αυτές τις εξελίξεις, όπως γίνεται αντιληπτό, η κόντρα μεταξύ των δύο ομάδων παίρνει νέα διάσταση και το σημερινό ντέρμπι, που μεταδίδεται τηλεοπτικά από τη Nova και ιντερνετικά από το ΤhrakiSportS (20:30), αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, με την ομάδα της Αλεξανδρούπολης να θέλει να επιστρέψει στη βάση της με το 6 στα 6.